blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
22:48: Izlasīju IRā Daces Rukšānes rakstu par putnu vērošanu un aizdomājos, par ko man tie putni tik vienaldīzgi, gandrīz tikpat vienaldzigi kā zivis. Vai varbūt pat vairāk nepatīkami kā vienaldzīgi. Neraugoties uz to, ka man sensenos laikos bija mazs sīlītis Kārlītis, kuru, tikko iemācījušos lidot, traģiski nogalināja brūkošu grāmatu grēda, uz kuras viņš uztupās savā mācibu lidojumā, un viņa nāvi es pārdzīvoju sāpīgāk par jebkura man līdz šim brīdim piederējuša mājdzīvnieka nāvi.
Bet kaut kas tur ir tāds jocīgs ar putniem kopumā, kā sugu. Pirmkārt, man viņi asociējas ar netīrību. Skaidrs, ka pie tā vainīga mana slimīgi tīrīgā mamma. Putni pārnēsā slimības! Neķeries pie lenteres! Tas ir iekodēts manā zemapziņā uz visiem laikiem.
Otra lieta, ka putni vienmēr mirst. Visa mana pieredze ir tikai ar kaut kādiem nožēlojamiem, no ligzdas izkritušiem putnēniem, mirstošiem kurpju kastē vates kunkuļos.
Un vienreiz man kaija uzpļutīja uz sejas, bet tā riktīgi, ar strūklu.

Comments

[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:13. Aprīlis 2011 - 23:09
(Link)
es vienreiz ievēru pirkstu durvīs. tā riktīgi, līdz asinīm
[User Picture]
From:[info]blond
Date:13. Aprīlis 2011 - 23:33
(Link)
es pat nezinu, ko lai saka
[User Picture]
From:[info]gorgona
Date:13. Aprīlis 2011 - 23:40
(Link)
es domāju, ka jāpažēlo.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:14. Aprīlis 2011 - 08:51
(Link)
šis man atgādināja vienu Discovery raidījumu, kurā stāstīja par baložiem un visādām ļaunām slimībām, ko tie pārnēsā, un tad žurnālists šo stāstīja cilvēkiem uz ielas un jautāja, kādas tagad ir jūsu domas par baložiem un viena sieviete tā kodolīgi pateica "go away and die!" (baložiem, protams;)
From:[info]nuka_kola
Date:28. Aprīlis 2011 - 16:26
(Link)
nu vispār putni esot tuvākie dinozauru sugas mantinieki mūzdienās...
Powered by Sviesta Ciba