blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
23:40:

Comments

[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:23. Februāris 2011 - 11:44
(Link)
Galvenais neraksti ZOMFG LOL!11!1 ;p~~ Būtu vecumam un briedumam neatbilsoši. :)

Citādi, smailiji ir evolūcija un, manuprāt, laba. Ir daudz izteiksmes formu un elektroniskā sarakste bieži vien nav ne tuvu tas, kas vēstule. Tvīteris varētu būt kas līdzīgs telegrammai, bet bez telegrāfistes. Interesanti būtu redzēt telegrammas no cilvēkiem, kas sūtīja 10 dienā. Pieļauju, tur arī LOLkaķi būtu un smailiji.


Iespējams, padomju laikā bija vienkāršāk. Bija pāris valodas formas: sarunvaloda, slengs, literārā valoda, dzejnieku murgi un oficiālās atrunas. Literārā valoda bija normēta un komisija mainīja normas.

Tagad literārā valoda izmirst, laikrakstu kvalitāte netiek kontrolēta. Komisijas neņem galvā. Ir dažādas izteiksmes formas pēc sinhronitātes, daudzpusīguma, personīguma, ātruma, u.t.t. Katrai sava valoda un daudz kas pārklājas.

No otras puses redzēju P0kEM0nu žurnālu "Frank's". Tur ir literārā valoda, pilni teikumi un vārdi, kaut arī ikdienā hipsteri "sēž tviterī" un ar gaumi neizceļas. Tā ka vieniem un tiem pašiem cilvēkiem var būt dažādas izteiksmes formas dažādos kontekstos.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:19. Marts 2011 - 14:13
(Link)
PATS GALVENAIS... :;->, mamprāt, ir neiedomāties, ka „kaut kā, vot, tieši tā” ir PAREIZI. Dieva doti un neapstrīdami faking pareizi.
tēma par emotikōniem jeb emocionālajām pietur-zīmēm ir gana plaša, turklāt tajā izpratne par zīmēm pārklājas ar vēl plašāko — kas vispār ir pareizi, tā ka baidos izplūst.

gan Ciba, gan ciba ar to mums arī ir dārga, ka pareizības interpretācijas svārstību tolerance visbiežāk ir lielāka nekā citos rakstītajos mēdijos.
es nezinu, vai smailiji ir akurāt evolūcija (bet man ir problēmas ar dažas labas evolūcijas izpratni, neslēpšu), bet attīstība/kustība gan. un pozitīva tādā ziņā, ka vēlāk, kad patreizējais bardaks izlīdzināsies, tie, iespējams Rakstam būs devuši kādu interesantu mutāciju.

> Vispār velti tas nodarbina manas domas un kavē rakstīt brīvu un normālu Cibu ( vai tomēr cibu?).
ne velti, ne velti. tiCī bu, mās :)
Powered by Sviesta Ciba