blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
18:15: Un tagad mēs atkal esam Mumbajā, smalkā hotelī pie lidostas, un es nebūtu gatava bāzt degunu ārā no šejienes bez vajadzības vairs ne par kādu naudu, tik vājprātīgs bija brauciens šurp ar niknu un badīgu šoferi, kurš mūs redzami ienīda un nicināja, tomēr kategoriski pieprasīja dzeramnaudu, kura viņam nepienācās. Un ar ubagiem, kas krustojumos burtiski spraucās iekšā pa logiem, sievietēm un bērniem, bāzdami savas šmulainās roķeles tieši zem deguna - nošaujiet mani, ja esmu nežēlīga vai netaisnīga, bet es nevaru iedot visiem, viņu ir par daudz, un nevaru arī katram pa taksometra logu sākt angliski skaidrot: ziniet, man atlikušas tikai 500 rūpiju zīmes (5 Ls), un tās man vēl būs vajadzīgas. Tad atliek tikai sēdēt ar trulu seju, neskatīties uz viņiem vai mēģināt aizvērt logu, riskējot iespiest kādu mazu rociņu.
Diezgan grūti morāli tikt galā ar tādu situāciju.

Comments

[User Picture]
From:[info]sara
Date:25. Janvāris 2011 - 15:23
(Link)
tāpēc man riebj Indija
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:25. Janvāris 2011 - 15:28
(Link)
Tāpēc es nekad nebraukšu uz Indiju.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:25. Janvāris 2011 - 17:18
(Link)
Es arī vairs ne, bet šo braucienu nenožēloju.
Srarp citu, esmu jau bijusi Indijā, Radžistānā, pirms gadiem padsmit, arī tad solīju sev vairs nekad nebraukt, bet šoreiz pavilkos uz to, ka lēts lidojums, ka Goa nemaz īsti nav Indija, ka man ir pieredze un pratīšu ņemt tikai labo un izvairīties no nepatīkamā.
From:[info]zintish
Date:25. Janvāris 2011 - 15:43
(Link)
a tur savādāk nevar. cietu seju izlikties ka nedzirdi/neredzi.
[User Picture]
From:[info]dejavu
Date:27. Janvāris 2011 - 10:33
(Link)
Par spīti tam, man vēl joprojām patīk Indija.

Ir vienkārši jāsaprot, ka tur dzīve ir savādāka, ka tiem cilvēkiem, kas spraucas iekšā mašīnā tas ir kā darbs - iet un ubagot. Nereti pespiedu darbs un nauda ir jāatdod kādam (šī iemesla dēļ ir labāk nedot naudu ubagiem, lai neveicinātu šādu paverdzināšanu), nereti vienīgais darbs, kas iespējams.
Un ja nepienākas dzeramnauda, tad nepienākas, lai kā pieprasa. Vislabākā taktika pret to ir atstāt uz sēdekļa tik, cik tavuprāt, pienākas un iet prom. Bieži vien tas tāpat ir tikai teātris.

Neliels video par indiešu īpatnībām (visai reklāmisks gan): http://www.youtube.com/watch?v=a2lPniSsFxs
[User Picture]
From:[info]blond
Date:27. Janvāris 2011 - 10:58
(Link)
Ha-ha! Tā galvas grozīšana mani iepriecināja, jo arī to novēroju.
Bet par pārējo - es gan saprotu, gan piekrītu visam, ko saki, bet tas teātris ir tāds, kurā man personīgi negribas piedalīties un ir sāpīgi. Tāpēc nākamreiz es sauli miklēšu citur.
Powered by Sviesta Ciba