Vicky Cristina Barcelona

« previous entry | next entry »
Mar. 7., 2011 | 11:12 am
ēterā: Giulia y Los Tellarini - Bercelona

Vakar atkārtoti noskatījos savu mīļo V.Allena filmu "Vicky Cristina Barcelona" un, protams, man jau atkal gribas uz Barselonu. Gribas dzert vīnu, klausīties ģitārspēli un mīlēt spāņu vīriešus :). Bet vispār ne par to šoreiz stāsts.

Vienā no epizodēm Cristina saka šādu tekstu:

"I just have to come face-to-face with the fact that I am not gifted. You know, I can appreciate art and I love music, but... It's sad, really, because I feel like I have a lot to express and I am not gifted."

Un tas tik ļoti sasaucas ar mani. Es tā jūtos, tā ir.

Man vispār liekas, ka, ja cilvēks ir talantīgs, tad bieži vairākās jomās, bet ja nav, tad nav, tad ir tikai darba augļi (un es nemēģinu teikt, ka apdāvinātajiem nav jāstrādā). Paskatieties, gandrīz visi lielie sportisti arī spēlē mūzikas instrumentus vai glezno, vai darina skulptūras. Tā nu tas ir!

Link | piemet pagali! | Add to Memories


Comments {7}

almighty_j

(bez virsraksta)

from: [info]almighty_j
date: Mar. 7., 2011 - 12:07 pm
Link

Vot, te nu es atklāti varu pateikt, ka, kaut arī redzēta, nelepojos. Filma nepatika. Tāda atklāti bohēmiska huiņa. Un ar talantu tam visam ir maz sakara.

Pārfrāzējot veco, labo Einšteina citātu, ka ""Genius is 1% talent and 99% percent hard work..."

Atbildēt | Diskusija


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Mar. 7., 2011 - 12:40 pm
Link

Šī ir viena no retajām ne-nopietnajām filmām, kas patīk. Patīk tieši tā bohēma.

Un par ģēnijiem es neko šeit neminēju :) , bet nepiekrītu Einšteinam. Ģēnijiem visiem ir MILZĪGS TALANTS un arī MILZĪGS DARBS. Par procentu sadalījumu neko nezinu. Bet tas ir pierādījies: ja talantīgs, tad bieži vairākās jomās. Un tad liekam klāt darbu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


almighty_j

(bez virsraksta)

from: [info]almighty_j
date: Mar. 7., 2011 - 01:16 pm
Link

Tas nav talants! Tas ir potenciāls. Tāds piemīt jebkuram cilvēkam, un, jā, piekrītu - bieži vien vairākās jomās. 'Talantu' atliek tikai pamanīt un attīstīt. Un tad arī būs kā Einšteinam ar vijoli. Nav te nekādu 'izredzēto' spēle. Ņifigā.

Bet nu tur, ka Tev patīk tā bohēma, es gan neko nevaru padarīt. :P

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


morphine

(bez virsraksta)

from: [info]morphine
date: Mar. 7., 2011 - 04:42 pm
Link

Piekrītu Lapsenei, jo, redz, ar to potenciālu ir tā - tas, par ko viņa runā, ir tas potenciāla daudzums. Lieta nav tajā, ka cilvēki dalītos talantīgajos un netalantīgajos. Lieta ir tajā, ka tie, kas ir mazāk apdāvināti (= tie, kas skalā 'ģēnijs-parastais vidusmēra mirstīgais' ir kaut kur labākajā gadījumā pa vidu - lai cik daudz viņi pieliktu darbu, lai cik liela būtu viņu vēlme, lai cik daudz viņiem iekšēji būtu, ko teikt - tas viss, kas ir iekšā, gluži vienkārši nespēj atrast ceļu, kā izlausties ārā.
Un tad man gribās citēt mūsu dārgo draugu Osama, kurš reiz burvīgi pateica, ka nekas tik ļoti nelaupa iedvesmu kā citu cilvēku ģenialitāte. Tā nu tas ir.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


almighty_j

(bez virsraksta)

from: [info]almighty_j
date: Mar. 7., 2011 - 06:35 pm
Link

Nepiekrītu un nepiekritīšu. Daba nemīl tukšumu un par katru 'atņemto' lietu kaut ko dod vietā. Vienkārši tas diapazons var būt ahujenna ļoti plašs - kā ar tiem sportistiem. Varbūt tās ir atlētiskas dotības, varbūt intelektuālas, varbūt radošas, bet varbūt cilvēkam piemīt 'talants' vienkārši muhļīt, shēmot. Gudri _irst. Who know. Un, goda vārds, nezinu NEVIENU cilvēku, kuram nepiemistu kaut kāda nianse, kur es no malas skatoties skaidri redzētu - ok, te kaut kas ir, te viņš ir solīti priekšā citiem.
Un par to pēdējo rindkopu - tas ir precīzi tas, ko es nupat sev pārmetu. Beigt salīdzināt sevi ar cietiem. Einšteinam attiecībā uz viņa citātu ir stipri liela taisnība.

Atbildēt | Iepriekšējais


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Mar. 7., 2011 - 06:38 pm
Link

O, Morph precīzi pateica, ko es biju ar to domājusi - atšķiras potenciāla daudzums, ko mēs vienkāršības labad saucam par talantu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


almighty_j

(bez virsraksta)

from: [info]almighty_j
date: Mar. 7., 2011 - 08:05 pm
Link

Labi. Atšķiras. Bet apjoms vienmēr ir = 1 jeb 100%. Tas, ko es gribu pateikt, ir - ja cilvēkam talants ir 1%, tad pārējie 99% būs darbs. Ja ir 50%, tad tikai 50% jāieliek pašam.

Vienkārši empīriski novērojumi.

Atbildēt | Iepriekšējais