Grūta dzīve latvietim Amerikā

« previous entry | next entry »
Nov. 8., 2018 | 05:00 pm

Sagribējās štovētus kāpostus. Nu, tā, ka ļoti. Tos nemaz nav grūti dabūt, ir katrā veikalā. MI latvieši jau mani gan brīdināja, ka tie ir ārkārtīgi skābi. Viņiem bija taisnība. Pēc skalošanas (!!!) un tonnas cukura ir aizvien skābi, bet jāēd vien ir. Vēl sagribējās desiņas. Nopirku kaut kādas organiskās, bezantiobiotiskās, laimīgo cūciņu un gotiņu desiņas/kupati. Samaksāju baisu naudu, organoleptiskās īpašības ir diezgan pat pieņemamas, lai gan aizvien īpatnas. Dzeru nedzidrināto, visparastāko ābolu sulu, ko viņi sauc par apple cider. Tā gan ir ļoti laba un atgādina mājas rudenī.


Tā kā Andrim šobrīd grūti laiki (sevis šaustīšana tomēr ir baiga padarīšana), atcerēsimies vismaz viņa vokālās dotības :D
te var būt arī bilde
Tags:

Link | piemet pagali! | Add to Memories


Comments {11}

barbala

(bez virsraksta)

from: [info]barbala
date: Nov. 9., 2018 - 09:06 am
Link

Pirms kāda gada vai vairàk skatīju ideju- skābkāpostu eksports uz ASV un gūglējot atradu daudz visādus microfermenters, kuri līdzīgi alus mikrobrūvētājem dara alu. Visnotaļ, ļaudis centās to par trendu izdarīt. Aizkustināja tā mārketinga daļa. Bet tā, skaujas, zaķīt.

Atbildēt | Diskusija


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Nov. 9., 2018 - 04:29 pm
Link

Poļu veikalā poļu rajonā (kurš ir miles away....) noteikti var dabūt Eiropas skābkāpostus. Es tur atradu visādus labumus, tai skaitā Sanktpēterburgas zefīrus, kas sastāvēja apmēram tikai no augļu biezeņa un cukura un tas arī viss. Sinepes gan pat tur bija tikai nepareizās. Bet, jā, rajonā un tuvākajos rajonos tie ASV ražotie ir pagalam nepareizi. Viņi tomēr neprot. Arī marinētie gurķi viņiem ir vai nu ļoti skābi vi baisi cukuroti. Tas vispār ir taisni apbrīnojami, kā viena valsts var tik ļoti sapist ēdienu.

Atbildēt | Iepriekšējais