"Latvijai ir jāatraisa savs potenciāls"

« previous entry | next entry »
Jan. 3., 2017 | 01:40 pm

Nezinu, kāds vells mani dīdīja (droši vien neārstējams mazohisms) un kāpēc tieši šodien darbadienu nolēmu iesākt, beidzot noskatoties Vējoņu Vecgada uzrunu.
Lācītis ķepainītis, tautas prezidents, sirds cilvēks. Man nudien sķita, ka man iztecēs acis un ausis.
Prezidents ne tikai pamanījās nesekot līdzi kamerām, bet arī deklamēt savu sakāmo tā, kā pantiņus skaita 3.klases skolēni daiļlasīšanas konkursā "Zvirbulis". Bet Iveta vispār izskatījās kā apmaldījusies trīs priedēs.
Faktu apkopojums ("Jaunā gada sagaidīšana ir tradīcija, kas vieno visas paaudzes un tautības") + tukši vārdi ("Mums jāpanāk, lai mūsu gudrās domas, drosmīgās idejas un lielie plāni taptu par īstenību.") - sēdies, divi, par saturu un par formu. Es ceru, ka tam, kurš rakstīja runu, Ziemassvētku prēmija izpalika.
Tags:

Link | piemet pagali! | Add to Memories


Comments {20}

oblica

(bez virsraksta)

from: [info]oblica
date: Jan. 3., 2017 - 01:53 pm
Link

"Runa, kuras nebija ...

Vecā gada nogalē daudzi no mums ar nepacietību gaida Valsts prezidenta runu. Kā valsts augstākā amatpersona vērtē aizejošo gadu un kādus motivējošus vārdus mums teiks... Neiedziļinošos „virtuves” niansēs, bet pieminēšu, ka nozīmīgu amatpersonu (arī politiķu) publiskās runas gatavošana ir cītīgs komandas darbs, kad līdz niansei tiek slīpēts katrs vārds un runātāja žests. Plānojot vidi un domājot par noskaņojumu, kādu raisīs runas teicēja teiktais.
Kādu noskaņojumu manī raisīja Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa Jaunā gada runa?
Saturs. ... kura nebija. Protams, piekrītu, ģimenisko vērtību uzsvēršana un aicinājums mums visiem „turēties kopā“ – arī ir svarīgi. Taču laikā, kad ģeopolitiskā situācija „kutina“ nervus un valstī sākusies vispārēja vaimanoloģijas un čīkstinga ēra, jo katrs trešais Latvijā dzīvojošais runā par promdošanos un katrs otrais, kurš spēj uzrakstīt trīs teikumus kritizē valstī notiekošos procesus; šķiet, tieši Valsts prezidentam jānorāda virziens un jāiedvesmo savas valsts iedzīvotāji palikt un strādāt šeit.
Izpildījums. Enerģijas un harizmas deficīts. Šis bija izteiksmes veids, kas nevis iedvesmoja un jau tā drūmajā (domāju laika apstākļus) Vecgada vakarā „iededza“ vismaz kādu gaismu, bet gan „izslēdza“ pēdējo.
Komanda. Galvenais jautājums, kurš man radās, jo Valsts prezidents ir tik spēcīgs, cik spēcīga ir viņa komanda. Komanda, kura domā, analizē procesus, raksta tekstus un atbild par mūsu Valsts prezidenta tēlu. Līdz ar to jautājums – vai prezidentam ir komanda?" Iveta Antonišķe iekš FB

Atbildēt | Diskusija


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Jan. 3., 2017 - 02:34 pm
Link

Mhm. Precīzi.

Atbildēt | Iepriekšējais