black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2023-01-29 19:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Manīju nesen kārtējo apgalvojumu, ka kāda vēsturiska persona, šoreiz - Luīza Meja Elkota, esot bijusi non-binary. Un tad atšķīru 63.lappusi Abigeilas grāmatā:

"There have always been women who broke barriers and inhabited male roles, behavior that would today be sufficient to deem them "gender nonconforming": Joan of Arc, Catherine the Great, George Eliot, George Sand, Sally Ride. But none of these women thought she was less of a woman for having taken on traditionally male roles. None insisted that she was really a man.

They might then be surprised to learn that this is precisely how schoolchildren across America are increasingly being taught to see them: on the female side of the spectrum, perhaps, but not entirely female. A little more to the male side. Or somewhere in between.

California, New Jersey, Colorado, and Illinois all have laws mandating LGBTQ history be thought in schools. As a practical matter, this has meant rewriting social studies textbooks and curricula to "out" the likes of Sally Ride, who kept her lesbianism a secret - perhaps because that wasn't how she wanted to be remembered. She seems to have considered being the first woman in space a little more important. Other giants of history are similarly vulnerable to a "baptism of the dead" - the chance to reemerge as non-binary, genderqueer or trans.

While all this sexual identity politics marches through the front door, a large scale robbery is taking place: the theft of women's achievement. The more incredible a woman is, the more barriers she busts through, the more "gender nonconforming" she is deemed to be. In this perverse schema, by definition, the more amazing a woman is, the less she counts as a woman."

Abigail Shrier, Irreversible damage (2021)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-01-29 21:56 (saite)
Kas visā šajā nebinaritātes pasākumā ir konstruktīvs - atteikšanās no uzspiestām dzimumu lomām. Citādi tika bērns aug un viņam bāž galvā kā zēniem pieklājas šitas un meitenēm atkal šitas. Tas ir bulšits. Nekas nekur nepieklājas. Cilvēkam vajag darīt to ko viņam gribas/ patīk/ sanāk. Visādi citādi protams anatomija, fizioloģija un ģenētika nekur nav pazudušas un cilvēkiem normāli ir 2 dzimumi (sex), nu un tad dzimumu indentitātes (gender) kas ir atkal psiholoģijas jautājums.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]black_robin
2023-01-30 00:51 (saite)
Jā, tikai ir noticis tā, ka šīs abas lietas - sex un gender ir sapludinātas un noplicinātas (iespējams, ar labiem nodomiem) līdz tādai pakāpei, ka identitāte tiek padarīta svarīgāka par dzimumu, aizejot līdz pat dzimumu atšķirību pilnīgam noliegumam. Un šis noliegums ir padarīts par normatīvu.

Tas īpaši ir redzams sportā, piem, vienā no progresīvākajām valstīm, Kanādā, CCSE (Canadian Centre of Ethics in Sport) ziņojumā ir rakstīts: Although "participants in men's sport, on average, out-perform participants in women's sports, current science is unable to isolate why this is the case." 🤦‍♀️

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-01-30 12:10 (saite)
Nu labi kaņāda drusku iet sviestā, galu galā cik es tāpēc jau tam sportam ir iedalījums pa dzimumiem ka dažādi organismi.

Cita lieta ka reālā praksē/ komunikācijā man ir diezgan vienalga par cilvēku dzimumiem, nu t.i. sex jeb bioloģiskais dzimums komunicējot ar cilvēku pārsvarā nav svaŗīgs parametrs, ja vien tu viņu neārstē vai nenodarbojies ar seksu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_robin
2023-01-31 10:08 (saite)
Kamēr no tevis nepieprasa he/she/they rotaļu, tādos gadījumos es veidoju teikumu tā, lai tikai lietotu personas vārdu, izvairoties no vietniekvārdiem, jo negribu melot, ja acīmredzamā realitāte ir cita. Man bērnam skolā viens no skolotājiem ir non-binary, bērns saka, ka tas obvs ir vīrietis - es neteikšu viņai, ka nē, viņš patiesībā nav ne vīrietis, ne sieviete, jo viņš ir iedomājies, ka nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-01-31 12:13 (saite)
rotaļas ir visādas, piemēram karaliskās personas uzrunā komplicētos titulos, tur ir vesela etiķete, tad romas pāvests ir viņa eminence, tāpat ir etiķete kad nosaukt zinātniskos grādus, diplomātiskos rangus, karavīriem - dienesta pakāpes utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_robin
2023-01-31 12:30 (saite)
Ir atšķirība starp dienesta pakāpi, grādu, etc. un bioloğiju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-01-31 12:32 (saite)
Nu jā, gender identitātei nav [var nebūt] sakara ar organisma bioloģiju un ģenētiku, tas ir par to kā smadzenes strādā - par psiholoģiju. Bioloģija - tas ir par sex, psiholoģija - par gender, man šķiet ka latviski arī ir dzimums ( sex) un dzimte (gender)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_robin
2023-01-31 13:30 (saite)
Un tad dzimte tiek padarīta par dzimumu likumā (Gender recognition act, which makes gender into sex in law), pirmais likums pasaulē, kas nošķir legal sex no fiziskā ķermeņa. Un tā mēs nonākam pie tā, ka female only spaces vairs tādas nav, jo likuma priekšā šie vīrieši ir sievietes. (Un otrādi, bet ar to, ka transvīrieši uzbruktu vīriešiem un pieprasītu atrasties vīriešu cietumos un pārsistu sporta rekordus vīriešu kategorijā problēmu, protams, nav.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-01-31 13:35 (saite)
Nu jā tur ir kļūda, vietās kur no svara ir sex nevis gender ir jāņem vērā sex nevis gender, te viņi ir sapi$ušies meistarībā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2023-01-30 20:55 (saite)
Zēnus jāaudzina kā zēnus, meitenes kā meitenes, jebkas cits ir žīdisms/sātanisms. Ja izaug liels un saprot, ka neklapē un ir totāli nebinārs, lai dara ko grib. Pieaudzis cilvēks. Kamēr bērns, jāaudzina tajā lomā, kas IR, tb male/female, jo citu variantu NAV.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-01-30 21:05 (saite)
Nē nu no bērna protams nav jāslēpj ka viņš ir zēns vai meitene [ir tā saucamās genderneitrālās audzināšanas kur bērnam to nesaka, bet tas nemeiko sensu], tas ko nevajag darīt - nevajag ņemt nost zēnam lelles, meitenei ieročus utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2023-02-02 11:49 (saite)
"Žīdisms", LOL

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?