black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2024-07-30 13:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Noskatījos šo delfi.lv sarunu https://www.youtube.com/watch?v=IklH3hYrldo Biologs Cīrulis šķiet saprātīgs cilvēks, kurš zina ne tikai lietas, kas attiecas uz viņa profesiju, bet aptver arī politisko un vēsturisko kontekstu.

Endokrinoloģe Gailiša diemžēl tādu iespaidu neatstāja. Viņa stāstīja par jauniešiem, kuri mēģina izdarīt pašnāvības, jo nejūtas savā ādā un pubertātes bloķēšanu kā izeju un cilvēka dzīvības glābšanu. Tāda valoda no medicīnas profesionāļa ir bezatbildīga. Tad vēl arī viņas pārliecība, ka mēs rožaini ejam uz arvien iekļaujošāku un iekļaujošāku sabiedrību. Labi, ka Cīrulis paspēja viņai mazliet iebilst.



https://www.gov.uk/government/publications/review-of-suicides-and-gender-dysphoria-at-the-tavistock-and-portman-nhs-foundation-trust/review-of-suicides-and-gender-dysphoria-at-the-tavistock-and-portman-nhs-foundation-trust-independent-report


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2024-08-05 21:23 (saite)
Pārāk nopietni jau nevajag šo diskusiju uztvert.

Bet ir grūti diskutēt, kad pretī ir tāda agresija bez izņēmumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2024-08-06 15:43 (saite)
Diskusijas ar tranšiem un viņu alijiem gandrīz vienmēr ir jobanas, taču man būtu interesanti, ja honeybee man atbildētu, piemēram, uz jautājumu "kur viņi dabū to disforiju" (augstāk), bet laikam nebūs.
Redzi, manuprāt, visi kas *identificējas* kā nebināras personas vai agender vai transmasc vai tamlīdzīgs hujāts ir a) nepilns rublis vai b) troļļo sabiedrību, sekojoši, nopietni diskutēt par viņu identitātēm vispār nav vērts un iespējams, taču dzimuma disforija tomēr it kā ir diagnoze, kuru it kā uzstāda it kā ārsti, vai ne? Un uzstāda pamatojoties uz ko? Kāpēc šādu diagnožu skaits pēdējā desmitgadē ir eksponenciāli pieaudzis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-08-06 16:26 (saite)
Varbūt cilvēki slimo tāpēc, ka ir atteikušies no Dieva?

Es jau tikai jokoju, bet ja atnāk pacients un tiešām domā, ka tikai Dievs viņu dziedinās un prasa ārstam pieņemt viņa pārliecību un kopīgi skaitīt lūgšanu, bet ārsts, būdams pārliecināts ateists, atsakās, vai viņš ir vainojams, ja pacients pēc tam nomirst?

Kaut kas līdzīgs man šķiet notiek trans gadījumos. Ārsti tiek biedēti, ka būs vainīgi pacienta pašnāvībā, ja nepieņems un neapstiprinās pacienta ticības. Ārstam jābūt profesionālam un viņš nedrīkst nosodīt pacientu par viņa ticībām, bet viņam nav jāvalidē tās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2024-08-06 19:56 (saite)
Šī nav slikta hipotēze, bet saki, kurš viņus biedē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?