black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2023-11-05 09:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kad parādās informācija par ekstrasensiem, homeopātiem un zāļu sievām, tad mēs, ja reiz esam zinātniski noskaņoti evidences cienītāji, pavīpsnājam. Tai pat laikā, ja viens zinātnieks mums, otram zinātniekam, dod linku uz dažādu dzimšu kultūru pasaules karti, kurā sacīts, ka šīs informācijas izstrāde ir tapusi sadarbībā ar kritisko teoriju izstudējušo komiksu mākslinieku, 'pasaules dzimšu ekspertu', kurš sevi dēvē par Badly Licked Bear, tad mēs to pieņemam bez vārda runas, jo nav šaubu, ka viss tur minētais atbilst augstākajiem Rietumu zinātnes standartiem un Badly Licked Bear apkopotā informācija par senajām kultūrām ir ne tikai pilnīgi precīza, bet to arī var 100% attiecināt uz mūsdienu Rietumu kultūru ne mirkli nešauboties, ka tiek piedzīvoti tieši tie paši fenomeni, šī zinātnes nozare ir tik akmens cieta, ka tās vārdā fiziski vesels bērns var droši gulties zem skalpeļa.

Man nekas nav iebilstams pret komiksu mākslinieku, kas man šķiet apbrīnas cienīgi, ir vienā elpas vilcienā runāt par politisko neitralitāti un zinātnisko objektivitāti un reizē pilnīgi nekritiski uzņemt jebkādu informāciju, kas nāk no tiem, kas tik ļoti vēlas pārrakstīt vēsturi un reorganizēt visu sabiedrību - tad zinātniskie standarti izlido pa logu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2023-11-05 11:37 (saite)
Tā nav vienīgā mūsdienu "zinātnes tēma", kas ir akmenī iecirsta un dokmatiska, lai gan pilnīgs sviests. Paskatījāmies kas notika kovida laikā. Pseidozinātnes un dezinformācijas triumfs. 18 valstīs cilvēkus var ielikt cietumā parzināmu vēsturisku notikumu patstāvīgu pētīšanu un alternatīvu viedokļu paušanu.

(Atbildēt uz šo)


[info]ctulhu
2023-11-05 12:01 (saite)
Es nezinu par kādiem ``mēs`` ir runa, bet parasti jau skatās par ko ir runa, homeopātija nestrādā nevis tāpēc ka to saka homeopāts bet tāpēc ka ūdenim nav ķīmiskās atmiņas utt, savukārt dažādos augos ir bioloģiski aktīvas vielas vienalga vai to saka ķīmijas doktors vai zāļu sieva. Tā šeit arī, var paskatīties ko tas komiksu mākslinieks saka un tas meiko vai nemeiko sensu atkarībā no esamības nevis atkarībā no tā kas to saka.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]black_robin
2023-11-05 23:12 (saite)
Vai pārbaudīji un vai meikoja sensu? (To linku Tev iedeva hedera)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-11-06 06:58 (saite)
Un tu - pārbaudīji? Karte tikai apkopo informāciju, ko etnogrāfi un kultūrantropologi dokumentējuši jau pirms gadu desmitiem un senāk. Iesaku pārbaudīt, aizrakties līdz oriģinālajām publikācijām un grāmatām, ja jautājumi par dzimtes identitātēm tevi tik ļoti interesē.

Bet bērni un skalpeļi, savukārt, jau ir tavas sakairinātās apsēstības augļi. Tu iepriekš čīkstēji, ka tur kāda cibiņa negribēja ar tevi diskutēt. Lūk, tādēļ arī negrib diskutēt, ja tu tik negodprātīgi sagrozi oponentu teikto.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?