Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

1. Nov 2017

08:30

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

būs jāskatās HoC, jo kā prognozē, iespējams, tā arī būs pēdējā lielā filma ar Speisiju, kuru izstums nopakaļ Vainšteinam.

apzinoties, ka man nav ne zināšanu, ne pieredzes un droši vien, arī morālu tiesību komentēt šo, tomēr gribās pateikt,
ka seksuālie harasmenti un uzbrukumi ir ārkārtīgi slidena vieta dzīves takā, kas jau tā mēdz grīļoties un izzust.

nu kā - ir noticis kaut kas, kas vienai pusei ir kategoriski nepieņemams. seko izmeklēšana. ar piem. slepkavībām izmeklēšanu
var veikt kaut 10, kaut 50 gadus vēlāk - jā, mazāk pierādījumu, mazāk liecinieku, bet izmeklēt ir iespējams.

seksuālos noziegumus un incidentus arī ir iespējams izmeklēt, kā man šķiet, īpaši acīmredzamos. bet pelēkā zona sākas, kad
apsūdzība tiek celta vai nu daudzus gadus vēlāk vai arī neacīmredzamā situācijā. tur ir ļoti nemanāma robeža, ap kuru ir nenoteiktība un konteksti, nevis fakti.
reizēm ir vaina 100% un reizēm ir buyer's remorse - sākumā bija labi un saldi, pēc tam likās, ka bija slikti un gauži.

nu, par vainšteinu ko var teikt - drātēt aktrisītes nav smalkais stils. rietumu pasaulei tas nepatīk un šādi cilvēki nonāk sprukās.
var nonākt. uzmākties jauniešiem kā speisija gadījumā arī nav labi. bet. uzdosim jautājumu, kāpēc cietušie klusēja tik ilgi.
nē, TIK ilgi. kā jau teicu, es nekvalificējos patiesības paušanai, bet manuprāt, personālijām ir jēga nekavējoties pēc fakta,
savukārt 30 gadus vēlāk ir jēga no rehabilitācijas, no fakta apzināšanās un sadzīvošanas ar notikušo. ok, vainšteinveidīgie, kuri
turpina harasēt un asaultēt, protams, ir jāaptur un šeit ir atšķirība no speisija kam nav recidīva (pagaidām nav zināms!), bet joprojām ir jautājumi -
kāpēc aktrises piekrita iet uz briesmīgā spalvainā vainšteina numuru, ja jebkurā brīdī varēja pateikt - ej mirsti, derdzīgais mērgli un izdarīt citu izvēli?
neviļus nākas atcerēties teicienu par cenu.
bet par speisija draudziņu, nu tur vispirms vajag parēķināt, cik gadu bija zēnam, ko viņš tādā vecumā darīja vecāka speisija mājā un protams,
protams, es dzirdu atbildes ka vienalga speisijs bija atbildīgs.
jā, bija - savos ciktur gados vajadzēja apjēgt, ka jaunākus par sevi nedrīkst laist uz savas mājas sliekšņa, ja situācija nav viennozīmīga un pierādāma.
sava vecuma, vecāki - nu kur problēma. protams, riesta laikā širmis aizveras un kāds tur vecums.

tātad, lai kā tur arī nebūtu ar tiem diviem, skaidrs ir viens - tikšanai pie seksa cilvēki izmanto dažādus līdzekļus un daudzos gadījumos postfactum nav iespējams skaidri noteikt, vai sekss ir bijis abpusēji labprātīgs vai tomēr nē.
arī tas, ka seksuālajiem nodarījumiem ir tāds blakusefekts, ka pat attaisnošanas gadījumā apsūdzētais figu kad pa īstam atmazgāsies (tas par speisiju, protams).

(6 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:1. Novembris 2017 - 10:21
(Link)
oh, profesor. kungs nekad nav iebiedēts, nav apšaubīts, tāpēc nevar saprast, ka tā var būt?
zinkā ir ar tiem daudzajiem gadiem? teiksim man pagāja diezgan ilgs laiks, lai saprastu, ka var būt izvarošana arī ārpus tailaikā pieņemtā "tas notiek ārā, tumsā, to dara svešs cilvēks, ievietojot locekli vagīnā" – un jā, deviņdesmitajos jebkas nost no šīs shēmas bija apšaubāms, lai kvalificētos par izvarošanu. nu un par varas spēlītēm kungs ir dzirdējis?
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:3. Novembris 2017 - 17:10
(Link)
es neapšaubu upuru ciešanas, kā jau teicu. jo kas ir dzīve? dzīve ir ciešanas pamīšus ar prieka brīžiem.
un jā, tur ir miljons pelēko toņu, kurus sākumā nevar atšķirt.

teiksim, katrs no mums var būt priecīgs, ka neuzpeld bijušo attiecību sūdi.
trīs reizes es gribēju, lai viņš mani izdrāž parkā, bet vēlāk es sapratu ka ceturtajā reizē vairs nebija jauki. pēc tam mēs nodzīvojām vēl divus gadus un pašķīrāmies, bet par šo ceturto reizi es tagad pastāstu intervijā žurnālam.

kad es saku - nākotnē bērnus taisīs kontrolētā vidē, lai pēc gadiem nebūtu tiesu darbi, vai pat sūtīs spermu mēģenē. bet seksu priekam piekops ar hologrammām. tālāk no grēka!
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:1. Novembris 2017 - 10:31
(Link)
Nez, nez, kā būs ar to izstumšanu. Messrs Poļanskis un Alens nekur nav izstumti, turpina taisīt filmas un viņas drīkst skatīties pieklājīgā sabiedrībā, neskatoties uz viņu pat ne apsūdzībām, bet pierādītajiem faktiem.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:3. Novembris 2017 - 16:57
(Link)
tagad, kad uzrodas arvien jauni cietušie, gan jau hajs augs, ne norims.

un - laiki ir citi, mūsdienās arī nabokovam būtu jāpublicējas internetos.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]src
Date:1. Novembris 2017 - 11:16
(Link)
"kāpēc cietušie klusēja tik ilgi"

Te arī var detalizēti par Speisija gadījumu izlasīt:

As Spacey's career blossomed, Rapp could no longer pretend like he didn't exist. He cannot recall precisely the first person he told about his experience, but he knows he started around the time he costarred in the 1990–92 Broadway production of Six Degrees of Separation, the same season Spacey gave his Tony-winning performance in Lost in Yonkers. (One of Rapp's former boyfriends confirmed to BuzzFeed News that the actor shared his experience with Spacey around 1990, when they were both 18. Another friend, actor Erin Quill, confirmed Rapp first told her about Spacey around 1992. And five other friends of Rapp’s have confirmed that they’ve heard the story from him through the 1990s and 2000s as well. Rapp and I have been friends since 1999, but he only shared the allegations with me in recent weeks.)

https://www.buzzfeed.com/adambvary/anthony-rapp-kevin-spacey-made-sexual-advance-when-i-was-14

(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:3. Novembris 2017 - 17:13
(Link)
diezgan smalki aprakstīts, paldies.

un tomēr, dzīvē ir izvēles. šausmīgi ir izvēlēties ļaut tam notikt vēl desmitiem gadu.
(Reply to this) (Parent)