Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

29. Sep 2016

08:21

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kā bija paredzams, notika kārtējā infokauja, sak, izpētīts ir tas un šitas, bet Krievijas vainu komisija neapstiprina, uz ko kaimiņš atbild ka nesaskata savu vainu un seko kārtējās teorijas no raķešu ražotāja puses un nezināmi ineta robinhudi uzklūp bellingcatiešiem (protams, tā ir tikai sagadīšanās). Var jau būt, ka izmeklēšana cilpu savelk ļoti lēni, ļoti uzmanīgi, esot gatavībā to pārtraukt pie sadarbības mēģinājumiem, bet man tomēr šķiet, ka tie naivie cilvēki, kuri vēl tic pasaku neizbēgajamajam taisnīgumam, tomēr nesagaidīs mediju sākotnēji uzzīmēto ainu ar tribunālu, apsūdzētajiem un Temīdas triumfu. Pārāk ātri iet laiks, pārāk daudz iesaistīto, pārāk liels mērogs. Pēc gadiem 20-30, pēc Pū demisijas +10..20 bufergadiem, diskusiju paneļos tiks verbalizēts "iespējams, tie tomēr bijām mēs" kā ar Krimu. Pa to laiku daļa radinieku būs apmiruši, daļa cietīs no Stokholmas sindroma un parakstīs publisko vēstuli ka vainīgie jau ir izcietuši sabiedrības nicinājuma sodu un vēl daļa sagrauti skatīsies TV, bet tie daži kurus tas vēl skars, būs pārāk vāji un vientuļi. Pasaule nav pasaka.

(3 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:29. Septembris 2016 - 09:41
(Link)
Paga, es kaut ko neredzu? Manuprāt, komisija saka, ka "raķete tika izšauta no tā un tā BUKa kompleksa, reģistrēta tai un tai Krievijas armijas daļai, tas nelegāli atradās suverēnas valsts teritorijā, kuru notikuma dienā kontrolēja agresorvalsts (atbalstītie) pārstāvji, un pēc liktenīgā kļūdainā raķetes launča to tāpat klusiņām aizgādāja atpakaļ agresorvalsts teritorijā. Nē?

Vēl viņi saka, ka nav iespējams 100% precīzi noteikt tos 3-4, kas operēja SA-11 kompleksu konkrētajā dienā, bet te ir saraksts (seko laikam ap 100 uzvārdu), kas to būtu tehniski un prakstiski varējuši izdarīt.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:29. Septembris 2016 - 10:33
(Link)
https://www.government.nl/topics/mh17-incident/news/2016/09/28/response-pm-rutte-to-jit-presentation-of-criminal-investigation-mh17

This morning the families of the victims of the MH17 disaster were briefed by the Joint Investigation Team on the initial findings of the criminal investigation into the downing of flight MH17. These findings concern the weapon used to down flight MH17, the location from which it was fired and the Buk missile system's route of transport.

nezinu, vai var secināt par armijas daļas, kurā reģistrēta, bet tas būtu vairāk bonusa treks. visdrīzāk saskaņā ar konvencijām šādas uzpariktes nevar neatrasties valsts konrolē, vai automātiski tiek atzīts ka valsts nav valsts - es vienkāršoju, protams.

This is a big step towards the ultimate goal: tracking down the perpetrators and bringing them to justice. Step by step we are getting closer.

šī izmeklēšanas soļa mērķis arī nebija nosaukt vainīgos.
es uzķēros uz virsrakstiem ziņās (ka Krievijas vaina nav pierādīta, un tehniski, kamēr nav personu vārdi, tā tas no likuma viedokļa varbūt arī ir).

bet reāli, kamēr eksperti pēta atlūzas, pieminētie 100 cilvēki visdrīzāk dzērumā iedur sev acī dakšiņu līdz vidum, izkrīt pa logu ar cigareti pirkstos un dažus nolaupa alieni bez pēdām.

izmeklēt sāka teju nekavējoties, pagājuši 2 gadi un paies vēl vismaz 2 (labākajā gadījumā, tuvojoties finālam, sūdu ventilators griezīsies arvien straujāk, apstrīdot rezultātus) - diemžēl, pa to laiku var ļoti daudz ko noslēpt (labi, ar to nav viennozīmīgi, bet sabojāt pierādījumus un kavēt izm. gaitu izdodas) vai nosacīti, izraisīt jaunu izmeklējamo situāciju, pārkratīt esošo.

tāpēc es saku - var pienākt diena, un kāpēc lai nepienāktu - Krievija atzīs, jā tā bija mūsu valsts iejaukšanās, kā valsts esam atbildīgi šajā katastrofā. Bet saprotiet, viena daļa ir beigti pagalam, daļa nav atrodami un protams, mēs darīsim visu iespējamo, lai dzēstu savu vainu. T.i. valsts kā subjekts uzņemas vainu, tas manā skatījumā būtu milzu sasniegums jo liecinātu par valsts vērtībām un kursu. Bet konkrētie kara noziedznieki, atvainojiet, to mums vairs nav - tādu vai citu iemeslu dēļ.

Tagad jautājums no partera - ja ir pierādīta valsts atbildība, tad kam mums vajag konkrētos uzvārdus? Tie ir bonusa treks. Ja valsts ir vainīga, ja tas tas tiek pierādīts, tad nosacīti 80% izmeklēšanas ir galā. Ja valsts neatzīst vainu, to acīmredzot uzskata par vainu pastiprinošiem apstākļiem un izejot no tā vienojas par sodu, kas šādos gadījumos laikam jau ir kompensāciju izmaksas upuru tuviniekiem, valstij, aviolīnijai un pārējiem, kuri jūtas cietuši. Ukrainai, kuras teritorijā tas ir izdarīts un kura ir ierauta gadiem ilgā procesā, zaudējot reputāciju un iespējamos ieņēmumus. Bet visiem republiku cienītājiem kļūst skaidrs, ka tūrisma preču piegādātāji nepaliek anonīmi un tiek sodīti, un arī separātistu selekcionāri saprot, ka viņu vaļasprieks nevar būt pārāk ilgs un palikt bez sekām. Bet vai cietumā sapūs konkrētais Sidorovs vai Petrovs, nu atvainojiet, pasauli kopumā tas daudz neizmainīs tik daudz kā valsts kursa maiņa, kā valsts spēja atbildēt par kļūdām un labot tās. Tādā valstī šarikovi arī nevarētu rasties, vismaz ne tik lielos daudzumos un ne tik degradēti, ja sistēma tam pretojas un to nestimulē.

paldies par jūsu bezgalīgo pacietību, tas šodien no mūsu puses arī viss.

(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:29. Septembris 2016 - 10:51
(Link)
https://www.om.nl/onderwerpen/mh17-vliegramp/presentaties/presentation-joint/

Mēs lasām un saprotam, ka jums ir daļējs pamats raizēm, tagad sapratu, kamdēļ: Krievija kā valsts netiek nosaukta tieši par agresoru. Arī Kurskas 53. motorizētā pretgaisa vienība netiek minēta. Toties tiek skaidri pasacīts, ka iekārta atbrauca no Krievijas un vēlāk aizbrauca atpakaļ uz to.

Conclusions:
Based on the above the JIT concludes that flight MH17 was shot down on 17 July 2014 by a missile of the 9M38 series, launched by a BUK-TELAR, from farmland in the vicinity of Pervomaiskiy (or: Pervomaiskyi). At that time, the area was controlled by pro-Russian fighters. Furthermore, the investigation also shows that the BUK-TELAR was brought in from the territory of the Russian Federation and subsequently, after having shot down flight MH-17, was taken back to the Russian Federation.

V Those involved
So much for our conclusions regarding what happened. Probably not everything of this, is new. But what matters today is that the criminal investigation has now advanced to the point where we can substantiate abovementioned conclusions with evidence. Of course, at the end of the day it is up to a court to render judgment.

What remains is the answer to the question: who were responsible for this? Which persons were involved in the delivery, security and removal of the BUK-TELAR and/or the shooting down flight MH17? In this part of the investigation significant progress has been made during the past two years, but more investigation is needed. Now that we know for sure what happened to flight MH17, in the coming period the investigation can fully focus on the answers to these kinds of questions.
(Reply to this) (Parent)