Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

4. Aug 2016

07:35

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Pai Mu Tan (arī kā Bai Mudan) aka White Peony ir baltā tēja, kas dzerta no rīta tukšā dūšā, nekairina to un nerada skābumu. Ikdienā es to aizstāju ar shoumei (shou mei, shu mee, sow mei), kas arī gatavota no pumpura un augšējām lapiņām, tiek vākta vēlāk par peoniju (vasaras raža) un pumpuru ir mazāk, bet garša joprojām ir gaišuma un viegluma teritorijā, lai arī nav tik niansēta un smaržīga. Tā skaitās ikdienas tēja, nekā smalka no tējnerdu viedokļa, bet man patīk, un arī nav jādomā cik tā maksā, ja no rīta met mieru pēc pāris uzlējumiem.

(5 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]barbala
Date:6. Augusts 2016 - 11:27
(Link)
Vēlējos pajautāt- kur Tu iegādājies tējas?
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:6. Augusts 2016 - 17:18
(Link)
šķiet, prizmā joprojām ir taivānas uluns (justmake), varbūt pat vairāku veidu (saprotams, nav augstākā labuma, bet nudien ir ikdienas dzeršanas vērts).

stokmanī ir pai mu tan, sonnentor 40g paciņa. rimi ir apsaras shou mei, nu tāds kāds ir, bet var labi saprast atšķ. no baimudana.

rimi ir maofeng, by rimi metāla kastītē, paņemu kad maksā 2.99 - nav augsta klase, bet protams labāka par putekļainu ahmad gunpowder no blakusplaukta (jā, esmu arī to dzēris, bet tā gan nav laba tēja).

Reiz Neldā (?) kurā ikdienā iegriežos 2x gadā, bija partija tiešām dzeramas taivānas tējas (vairāki veidi), virs visu mūsu rimi līmeņa. Beidzās, un viss, nekā tamlīdzīga viņiem vairs nav - cerēju, ka vedīs atkal.

Kautkur kautko pa ceļam nopērku.

nu un nupat esmu alī nopircis dažas tējas, kādu puerhu utt. te gan jāsaka - ir viedoklis, ka aliexpresā tirgo tikai feiku un nelikvīdu (Ķīnā tiešām regulāri konfiscē ļoti daudz viltotas tējas), es pilnīgi piekrītu ka zinātājs Ķīnas tirgū var nopirkt labāku tēju, bet Latvijā mums tējas veikalu kas no chainas velk tēju izlasi, nav un tāpēc izvēlējos pārdevēju ar normālām atsauksmēm, ar normālu sortimentu kas netirgo neko pārāk kičīgu un lētu (50 mazās toucha izrakstītā maisiņā, hehe). Šķiet, ka laba tēja arī Ķīnā nemaksā lēti un sākotnējā doma, ka pie šiem sanāk pa lēto, izplēnēja. Vairumnieki, kas ved uz EU, tur pērk lētāk bet sasummējas pārējie izdevumi. Ali pārdevēji peļņu patur sev (nu, sūtīšanai jāierēķina), piedāvā risku un nesamērojami lielāku izvēli, kā uz vietas. Manuprāt, ja nemeklē veikalos kas visu tirgo ar atlaidēm, tad var mēģināt. Slavenas šķirnes tiek viltotas uz nebēdu un svarīgi, lai jebkura tēja būtu pareizi uzglabāta - ja cena ir zemāka kā parasti, iemesli parasti ir vieni un tie paši. Neviens netirgo labu tēju 2x lētāk, lai iepazīstinātu pasauli ar unikālo šķirni. To, ko nopirku virs min. cenas, pagaidām dzeru un priecājos, ka pietika prāta atcerēties sen zināmo patiesību par lēto pirkumu dārgumu.

ir neatkarīgie vai fabriku veikali.
yunnansourcing.com - te daudzkas sakrīt ar mana pārdevēja klāstu
essenceoftea.com - vēl jāpaaugās morāli

vienu un to pašu pēc nosaukuma tēju var nopirkt 100 vietās, un tās būs 100 dažādas tējas - atšķirties var audzēšanas vieta, augstums, raža (pavasara, vasaras, rudens, ziemas), miglota/nē, galu galā, apstrādes kvalitāte, visbeidzot, uzglabāšanas kvalitāte. Ja sākotnēji labu materiālu sapurgā gatavojot vai uzglabājot, to var iztirgot lētāk, var par tādu pašu cenu, ja pārdevējs saprot ka ārzemnieki tāpat neatšķir kas ir kas. Te ir pašam jāspēj atšķirt, vai pārdevējs netamborē lojālo klientu.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:6. Augusts 2016 - 17:22
(Link)
Sirsnīgs paldies, lūkos iegrimt kādā zariņā. Ir laikam divi ļaudis kas laiku pa laikam ved no Ķīnas labu preci, būs jāpainteresējas ciešāk. Mūža gan varētu nepietikt tējas elementārsaprašanai .
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:6. Augusts 2016 - 17:54
(Link)
zinātājs, kas atved pa tiešo, būtu nudien labs variants.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]biezpientaure
Date:7. Augusts 2016 - 08:19
(Link)
kautkā piemirsu Vāczemes inetbodes, kur arī ir šādas tādas tējas pirktas - acīmredzot, tā iemesla dēļ, ka kādu brīdi neko tur neesmu pircis.
violey.com nāk prātā
(Reply to this) (Parent)