Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

14. Jul 2014

08:32

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Šorīt par māgslu, labi? Jūs laiku pa laikam lasāt entelektuālus džournālus, grāmatas, kāds regulāri apmeklē jarmarkas un galerijas lai iegādātos daudzsološo vai jau sevi pierādījušo ārtistu gleznas. Bet vai kāds pērk fotogrāfijas? Nu labi, skaidrs ka jūs paši bildējat ar aiponiem, bet tas jau nav tas kas nopirkt gatavu, ierāmētu bildi. Tam ir pat kāds banāls iemesls - pats visur nevar pagūt, nevar fiziski nokļūt - vismaz lai uzņemtu to vienu liktenīgo kadru. Un vēl cita lieta, ka bilde ir iekārojama, kaut vai no tāda viedokļa ka to vēlas iegūt savā īpašumā vēl ducis citu cilvēku.

Pagātnē noteikti esmu pieskāries bēdīgi slavenajai Reinai, kā jau katrs kam skauž sveši miljoni. Mierina tas, ka neesmu ne tuvu vienīgais tāds untermenšs.

http://pindelski.org/Photography/2011/12/22/scam/

Nav produktīvi runāt par hipotētiskām iespējām - vai jūs maksātu miljonus par šitādu bildi, tāpēc būšu tiešs - nu, 1000 ērikus jūs maksātu par lielu bildi, kas ir tikai vienā eksemplārā? Cerams, ka tas nosegtu drukas izdevumus, bet māksliniecisko komponenti es piemestu bonusā.

(8 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]fedrs
Date:14. Jūlijs 2014 - 09:26
(Link)
Man nav tūkstoša.
Un nedomāju, ka printera izdruka ir to vērta.
(Reply to this)
From:[info]chaika
Date:14. Jūlijs 2014 - 10:09
(Link)
Ja bilde bezbožna patiktu un es varētu to atļauties - tad jā. Pašreizējos apstākļos, protams, nē.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:14. Jūlijs 2014 - 10:12
(Link)
lieli fotomeistari šādās situācijās dod garantiju, ka patiesi patiesi nekad vairs šo kadru nedrukās. Un tad tā vērtība tāda arī ir :)
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:14. Jūlijs 2014 - 10:32
(Link)
tu maksā, es tavā klātbūtnē nodzēšu failu :)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:14. Jūlijs 2014 - 10:35
(Link)
ne gluži, bet ir precīzi atstrādāta juridiskā sistēma šādiem gadījumiem. runa nav par vienas dienas ģēnijiem :), bet cilvēkiem kuriem no svara tālākā mākslas karjera
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:14. Jūlijs 2014 - 11:17
(Link)
visdrīzāk jau, uzmetot galeriju vai izsoli, caur kuru pārdots pirmās nepieciešamās priekšmets, kaklā dabū juristu varzu un atvadās no izredzēm jelkad ko notirgot pārbagāto klientu lokam.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]scope
Date:14. Jūlijs 2014 - 17:51
(Link)
1000 EUR jā, bet tad tai jābūt "The Bildei" (definīciju vēl neesmu izdomājis) un jābūt brīviem finanšu līdzekļiem, lai tas 1k EUR neliktos nekas īpašs.
Tikmēr, kamēr finansiālā situācija nav tik rožaina, jāmēģina pašam kaut kas pārdot :)

P.S. Gurska gadījumā jau, domājams, cenu veidoja tas, ka viņš tajā brīdī bija populārs, t.i. labs mārketings no kuratora puses.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:14. Jūlijs 2014 - 22:09
(Link)
a, lūk.
ja 1000 ir nekas īpašs, vai bilde arī neliksies nekas īpašs?

Tur jau tas knifs ar Gurski, ka pat bagaķejiem tie 4 ļami lai arī nav mirstama vaina, tomēr ir nauda. Šķiet, ka tur notika izsole, tātad vairāki tēviņi cīnījās par titulu "mākslas pazinējs". Ja varētu dabūt par 1000 kas tev vai man ir nauda, tad tā upe viņiem nemaz nebūtu vajadzīga?
(Reply to this) (Parent)