Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

2. Jan 2014

02:42

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Bija izdevība redzēt Imantas salūtus, kādas 20min. no vietas blīkšķēja un gaisā skrēja dažādu krāsu bumbas, zigzagi, pulverīši un kas parasti tur mēdz būt. Salūts aiz loga, salūts ekrānā; ienāca prātā doma ka salutē tik daudz, ka valsts salūtu turpmāk varētu deleģēt katram no mikrorajoniem.

Cilvēki no apkārtējām mājām nolika savu klucīti un skrēja prom, tieši tā notiks visu cauru gadu - cilvēki atstās kautko aiz sevis un skries tālāk. Pēc salūta lokālajām izpausmēm varēja noprast turīgāko slāņu izvietojumu - jaunuzceltajās daudzstāvenēs. Spriedām, ka pēc Maskavas laika salutēja mazāk nekā pēc vietējā, nu labi ka pagaidām tā. Nez, vai tie ir nostaļģējošie vai tie, kuri dzīvo un strādā abās laika joslās.

(3 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:2. Janvāris 2014 - 07:06
(Link)
Jelgavā katru gadu ir neformālas sacīkstes, kas nosalutēs krāšņāk un vērienīgāk - krievi vai latvieši. Zemās apbūves dēļ to var reāli novērtēt.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:2. Janvāris 2014 - 19:23
(Link)
vajag sarunāt ķīniešus, lai šauj pēc vietējā, nevis Pekinas!
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]scope
Date:2. Janvāris 2014 - 09:58
(Link)
Man jau šķiet, vismaz novērojot savā mikrorajonā, ka ar gadiem Maskavas piekritēji lēnā garā integrējas un sāk salutēt īstajā laikā (vai vismaz abos).
(Reply to this)