Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

6. Jul 2013

14:30

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(9 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]scope
Date:7. Jūlijs 2013 - 07:48
(Link)
Dalījums, protams, interesants, bet...

Eh, nezinu, vai tiešām vajag to fotoaparātu ņemt līdzi?
Piemēram, teātrī taču (vēl)neviens nefotografē?

Ja jau tik ļoti gribās fotografēt profesionāli, var tak dabūt akreditāciju (šogad ļoti daudz esot izdalītas) un deldēt slēdzi uz nebēdu.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:7. Jūlijs 2013 - 09:27
(Link)
Var, visu var.

tik pasaki, kāpēc omītei ar penu vai nexu vai, piem. spoguleni ar 18-55 kas mūsdienās daudziem pilda kompaktnieces funkcijas, ir jāiet cauri šim ānusam? viņa nospiedīs slēdzi 3x, viņasprāt, meitas virzienā, nevis mērķtiecīgi pārvietosies pa tribīnēm, apzināti pārklājot pasākuma norisi. Ar nemaināmu objektīvu viņa to varētu, bet ar tehniskā ziņā līdzvērtīgu aparātu (tikai ar maināmu objektīvu) - nē. Tas ir augstākās raudzes stulbums.

Par to līdzņemšanu es daļēji piekrītu, bet...BET...paskatīsimies sīkāk. Teātris, kurā klusumam ir daudz lielāka nozīme nekā tik masveidīgam pasākumam kā DzSv koncerts, ir cita vide. Ja cilvēki teātrī mācētu bildēt bez skaņas un zibspuldzes, arī grūti saprast, kāpēc nevarētu atļaut - ja māk turēt sevi rāmjos. Teatrī katra skaņā ir dzirdama teju pa visu zāli, tribīnēs vai hallē ar bleķa jumtu - nesmīdini. Bērni gražojas un lēkšo apkārt daudz skaļāk.
Protams, ka fočēt teātrī no skatītāja vietas ir pilnīgi lieki, bet aizliegt principā...tad pie viena varētu aizliegt ienākt mākslas templī nepiedienīgi ģērbtiem, lai netraucētu baudīt izrādi īstākiem apmeklētājiem.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]murks
Date:7. Jūlijs 2013 - 10:19
(Link)
Jā, vajag, ja koncertā piedalās vairāki tavi radagabali. Un, manuprāt, Mežaparks nav pielīdzināms akadēmiskam koncertam zālē. Un piekritīsi taču, ka jēdziens akreditācija nav domāts tam, lai uztaisītu trīs ģimenes bildes un pāris kopskatus no savas sēdvietas. Un nevajag par traucēšanu, tā ir atkarīga no sirdsapziņas, ne no stiklu atdalāmības no korpusa. Arī vakar bija malači, kuri pamanījās traucēt, ilgstoši panoramējot ar aifoniem, galaksijām un planšetēm. Bet vienalga visi esošie un neielaistie bildētāji ir viegli pieciešams nieks, jo nerada troksni. Par viņiem simtkārt traucējošāka ir tarkšķēšana pat tādu dziesmu kā SPD laikā. Vakar es būtu balsojis par noteikumu māmiņas ar bērniem ielaist tikai pēc uzvedības eksāmena nokārtošanas.
(Reply to this) (Parent)