Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

6. Jul 2013

14:30

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Koncertos aizliegts ienest
profesionālās fotokameras (ar maināmiem objektīviem, pieliekamajām zibspuldzēm),
videokameras,
statīvus.

Tas ir kautkas, ko es nespēju saprast. Mūsdienās, kad parastie kompakti (tie, kurus agrāk sauca par ziepīšiem) ir teju vai izmiruši un ja vispār pērk foķegu, tad tas vairumā gadījumu ir ar maināmiem objektīviem un pieslēgumvietu ārējai zibspuldzei - tomēr būtu aplami tos saukt par profesionālu tehniku (aplams jēdziens, starp citu, bet tā būtu jau cita saruna). Būtu jāsaprot izmaiņas industrijā un patērētāju ieradumos, un tās nav atsevišķu dīvaiņu iegribas. Kaut gan - dīvaiņi tie ir, tikai nevis patērētāji, bet pasākumu organizatori. Kādiem idejotiem ir jābūt, lai šķirotu fotoaparātus pēc šādiem kritērijiem? Kādiem galvā sistiem pamuļķiem ir jābūt, lai kompaktiņu ar maināmiem objektīviem (kuru cilvēkiem parasti ir tieši viens) aizliegtu ienest? Var jau būt, ka visādus mazos nexus, penus un panasus arī ļauj ienest, bet kā cilvēks mājās to var zināt - ļaus? jeb tomēr turēsies pie burta un neļaus? Ar ko pens ir sliktāks par superzūmu bez maināma objektīva, ko? Un kas tad notiktu, ja kāds bildētu ar garu objektīvu, netraucējot apkārtējiem? Bet kameras veids jau pašos pamatos ir aplams kritērijs.

Labi, statīvi ir saprotami - aizņem vietu, var traucēt pārvietoties un bez tiem var iztikt. Galu galā, statīvs ir teju vai augstajs ierotsis. Labi, atstāsim to mierā. Ārējā zibspuldze arī var traucēt un ņemot vērā, ka 95% gadījumu (runājot par bildēšanu no trībīnēm) no tās nav jēgas - arī lai paliek mājās.

Videokameras. Ko tās ir nodarījušas? Cilvēki neskatīsies un nepirks oficiālos materiālus, jo jūtjūbs būs pilns ar amatieru video, to jūs gribat teikt?

Jā, ir riebīgi ja tuvumā rosās apsēsts amatieris, kas ik pa laikam lodā šurpu-turpu un ceļas kājās, aizsedzot skatu. Bet traucē taču arī daudz kas cits, kāpēc vispār pārdot dārgo ūdeni un uzkodas - izskaudīsim arī čapstinātājus un apkārt lēkšojošos bērnus. Ja kautko aizliedz, tad vajadzētu sākt ar foķegu turēšanu izstieptās rokās virs galvas, nevis maināmos objektīvus. Varbūt vajag aizliegt 100% uzcenojumu ūdenim, un skat, valsts iztērēs mazāk naudas reanimējot cilvekus, kuri sataupījuši biļetei, bet taupa uz lata par mazo ūdens pudelīti?

Kopumā viss ir iekārtots tā, lai tikai kāds lieku reizi neiemūžina izmirstošas nācijas izzūdošas tradīcijas (pietupjos, slēpjoties no lidojošām tupelēm un tomātiem). Biļešu tirdzniecības īpatnības ir no tās pašas operas. Brīvi un dziedoši, ha, cilvēka daba ir kā āža kāja - izlīdīs šā vai tā.

(9 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]baltie_zushi
Date:6. Jūlijs 2013 - 16:21
(Link)
manuprāt ar organizātoru sajēgu par kameru tipiem un pielietojumu tam nav pilnīgi nekāda sakara
ar viņu alkatību un galvā sisto autortiesību $$ simbolu gan
(Reply to this) (Thread)
From:(Anonymous)
Date:6. Jūlijs 2013 - 17:10
(Link)
Privātu aģentūru organizētos koncertos lai dara, kā vēlas, bet šis tomēr ir valsts pasākums.

Manī joprojām runā skrobe par to, ka nevarēju iemūžināt radinieku dalību koncertā, jo mājsaimniecībā ir izzudusi "neprofesionālo" (ar nenoņemamiem objektīviem) kameru suga, bet ar telefonu bildēt ticība neļauj.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]biezpientaure
Date:6. Jūlijs 2013 - 17:16
(Link)
nākamais solis būtu iekasēt $$ no turistiem - daļa no tiem nepērk skatu kartiņas. tev ir fotoaparāts un neesi iegādājies pastkaršu komplektu - nopērc uz robežas, bet jau 2-3x dārgāk. lai atcerētos!
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]scope
Date:7. Jūlijs 2013 - 07:49
(Link)
Nu jau, nu jau, šogad ļoti daudzus akreditēja (pat pārāk), uz iepriekšējiem gan bija nosacīts monopols.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]murks
Date:6. Jūlijs 2013 - 16:33
(Link)
Pie tam bailes nav bez pamata - pats nupat piedzīvoju, kā neielaida apm 70gadīgu aizjūras onku ar parastu sadzīves videokameru.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:6. Jūlijs 2013 - 17:18
(Link)
lai mācās mīlēt [vecāku] Dzimteni!
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]scope
Date:7. Jūlijs 2013 - 07:48
(Link)
Dalījums, protams, interesants, bet...

Eh, nezinu, vai tiešām vajag to fotoaparātu ņemt līdzi?
Piemēram, teātrī taču (vēl)neviens nefotografē?

Ja jau tik ļoti gribās fotografēt profesionāli, var tak dabūt akreditāciju (šogad ļoti daudz esot izdalītas) un deldēt slēdzi uz nebēdu.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:7. Jūlijs 2013 - 09:27
(Link)
Var, visu var.

tik pasaki, kāpēc omītei ar penu vai nexu vai, piem. spoguleni ar 18-55 kas mūsdienās daudziem pilda kompaktnieces funkcijas, ir jāiet cauri šim ānusam? viņa nospiedīs slēdzi 3x, viņasprāt, meitas virzienā, nevis mērķtiecīgi pārvietosies pa tribīnēm, apzināti pārklājot pasākuma norisi. Ar nemaināmu objektīvu viņa to varētu, bet ar tehniskā ziņā līdzvērtīgu aparātu (tikai ar maināmu objektīvu) - nē. Tas ir augstākās raudzes stulbums.

Par to līdzņemšanu es daļēji piekrītu, bet...BET...paskatīsimies sīkāk. Teātris, kurā klusumam ir daudz lielāka nozīme nekā tik masveidīgam pasākumam kā DzSv koncerts, ir cita vide. Ja cilvēki teātrī mācētu bildēt bez skaņas un zibspuldzes, arī grūti saprast, kāpēc nevarētu atļaut - ja māk turēt sevi rāmjos. Teatrī katra skaņā ir dzirdama teju pa visu zāli, tribīnēs vai hallē ar bleķa jumtu - nesmīdini. Bērni gražojas un lēkšo apkārt daudz skaļāk.
Protams, ka fočēt teātrī no skatītāja vietas ir pilnīgi lieki, bet aizliegt principā...tad pie viena varētu aizliegt ienākt mākslas templī nepiedienīgi ģērbtiem, lai netraucētu baudīt izrādi īstākiem apmeklētājiem.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]murks
Date:7. Jūlijs 2013 - 10:19
(Link)
Jā, vajag, ja koncertā piedalās vairāki tavi radagabali. Un, manuprāt, Mežaparks nav pielīdzināms akadēmiskam koncertam zālē. Un piekritīsi taču, ka jēdziens akreditācija nav domāts tam, lai uztaisītu trīs ģimenes bildes un pāris kopskatus no savas sēdvietas. Un nevajag par traucēšanu, tā ir atkarīga no sirdsapziņas, ne no stiklu atdalāmības no korpusa. Arī vakar bija malači, kuri pamanījās traucēt, ilgstoši panoramējot ar aifoniem, galaksijām un planšetēm. Bet vienalga visi esošie un neielaistie bildētāji ir viegli pieciešams nieks, jo nerada troksni. Par viņiem simtkārt traucējošāka ir tarkšķēšana pat tādu dziesmu kā SPD laikā. Vakar es būtu balsojis par noteikumu māmiņas ar bērniem ielaist tikai pēc uzvedības eksāmena nokārtošanas.
(Reply to this) (Parent)