Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

29. Nov 2012

22:39

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Ko zinātāji saka par izvēli konjaks vs armanjaks, balstoties uz pieņēmuma ka cilvēks vaļas brīdī var paniekoties ar glāzēm, stiprinātiem šķidrumiem un rituāliem? Pieņemsim, ejot ciemos aiznest daudzmaz pieklājīgu butelīti. Konjaka tēls manās acīs ir aptraipījies ar visādiem subproduktiem, lai arī atzīstu, ka tās tikai iedomas un aizspriedumi (sēž cilvēki ādas dīvānā, dzer brendiju "konjaks" un uzkož ar marinētiem šampinjoniem, apspriežot baltkoms vs lattelecom repertuāru). Armanjaks tāda pati vairākkārt destilēta kandža vien ir, saprotams, bet toties - kā skan! Pat dzer to līdzīgi, ha, bet tomēr esot arī tieši armanjaka glāzes, tā raksta inteliģentu saitā. Līdzīgi kā ar amontiljado, lūk. Slāpes izšķir visu!

(4 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Novembris 2012 - 00:19
(Link)
pilnīgi neko nezinu par armanjakiem, bet pieļauju, ka, tāpat kā konjaki, tie ir ļoti dažādi. nu, varbūt armanjaks ir saldāks (nez kāpēc man tā liekas).
bet visumā - ja nepirksi subproduktu - labs būs kā viens, tā otrs. un to jau var noteikt pēc cenas, gadiem un burtiņiem.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:30. Novembris 2012 - 08:53
(Link)
brendijs, ražots no tā paša veida vīnogām, no kurām konjaks.
bet tvaicēts tikai vienu reizi, tāpēc ilgāk noturēts mucās.

na vkus i cvet tovarišča ņet!
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:30. Novembris 2012 - 10:02
(Link)
manā necilajā ieskatā, armanjaks ir maigāks, maķenīt saldāks, ar slaveno "apaļo garšu", viņam nav tā konjaka asuma, kas ir visādos-tur-ieejas-klases-konjakos.

ir vismaz divi labi armanjaki cenu kategorijā, kurā laba konjaka vēl nav http://www.altia.lv/lv/produkti/citi+stiprie+dzerieni/armanjaks/de+la+mazziere, otrs bija no De Luze. ceru, man nav jāpiemetina, ka padsmit latu kategorijā pieejamie henessy ir tāds mēsls kā "tuļiks no viskija" un to izpogā, piemēram, lheraud.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:30. Novembris 2012 - 11:12
(Link)
Nu re, man jau likās ka armanjaks ir kā D'Artanjans vs slīpētais jezuīts.
(Reply to this) (Parent)