Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

18. Okt 2012

22:50

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Nopērkot foķegu par XXX latiem, cilvēks dabū līdzi siksnu, kam ir vismaz divējas sekas. Pirmkārt, cilvēks nēsā fotoaparātu pakārtu kaklā, lai izskatītos...kā profiņš? Mūsdienās nedaudzi saprot ka izmēram ir nozīme (t.i. mazāks ir labāks) un tāpēc staipa apkārt spogulenes kaklā. Skolioze progresē, fizioterapeiti berzē ķepas, viss notiek.

Tad vēl viens moments - atdevis lielu naudu, cilvēks izskatās pēc staigājoša reklāmas stenda. Uzraksti KAKOH uz foķega, KANIKON uz siksnas. Paga, es jums naudu, jūs man - foķegu, un savu reklāmu varat paturēt! Nu, vai dodiet izvēli - foķegs ar reklāmu, bet 2x lētāk. A ko, baigi gudrie, poņimaješ. Agrāk bija kā - standarta siksna bija no ādas, vēlāk - no melnas sintētikas ar gumijas pleca balstu. To jau tikai vēlāk iemācījās - drukāt virsū sektas nosaukumu, lai ir ar ko identificēties. Starp citu, senos laikos foķegu nesa siksniņā uz pleca, ja nelietoja, nevis kaklā no kura tas advancēti nokarājas pār alus vēderu. Ja tiešām nav kur likt foķegu (vajag pačurāt, samaksāt utt.), siksnu var pārlikt pāri pretējam plecu, lai slodzi tur nevis kakls, bet plecs - to ir divi, var mainīt. Tikai nemēģiniet uzreiz ar smagiem objektīviem - agri vai vēlu kautkur atsitīsies, bet karājoties no kakla tas notiks vēl ātrāk.

Vecie krabji kuri savulaik ticēja pasaules izmainīšanai un visādās Vudstokās to ir mēģinājuši paveikt, dod priekšroku siksnām ar vairāk vai mazāk psihodēliskiem rakstiem. Man savulaik viena gadījās komplektā un lai arī tajos senajos laikos staigāju zem galda, labprāt nelietoju korporatīvās bantes. Par darbinieku badžiem parunāsim citreiz.

(6 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]chaika
Date:19. Oktobris 2012 - 10:16
(Link)
Ar auseklīšiem, cik skaisti!
Bet nu vispār ar Taviem vizuālajiem kritērijiem ir vēl grūtāk, nekā ar maniem ēšanas paradumiem :D
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:19. Oktobris 2012 - 16:33
(Link)
tu neko nezini par maniem ēšanas ieradumiem thhhhhh
nu es vairāk par ergonomiku cepinos, un auksto morāli, bet vizuālais man pie sāna pa lielam.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]scope
Date:19. Oktobris 2012 - 12:49
(Link)
Šajā ziņā patī Inta Kalniņa Canon(?) aparāts un objektīvi - brenda nosaukums aizlīmēts ar melno izoleni, objektīva sarkanā svītriņa arī, un aparāts pēc skata pat zagļiem nešķiet pievilcīgs.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:19. Oktobris 2012 - 16:46
(Link)
katrs normāls ķīnietis ir jau apguvis, ka leica sarkanais punkts ir jāaizlīmē ar melnu lentu (kā zināms, viņi pielūdz visu rietumniecisko). man šķiet, īstie adepti pat lentu speciālo pērk, lai piesegtos, nevis ar šādu tādu :)

bet profiņam, kura vārds ir zināms, nav jēgas par velti reklamēt ražotāju. cita lieta, ja iedod otro komplektu vai kautko specifisku, ko nav jēgas pirkt pastāvīgai turēšanai.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]prox
Date:26. Oktobris 2012 - 18:10
(Link)
nez, es savu KANIKON turu rokās un fotografēju, nevis nēsāju kaklā pakārtu.
Bet tā "atzīmološana" man šķiet smieklīga padarīšana, kā tāds reliģisks kults.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:27. Oktobris 2012 - 12:19
(Link)
nekur neapgalvoju, ka visi nēsā kaklā.

precizēšu - nav nekā nosodāma pašā nēsāšanas veidā, bet konteksts....piem. ja Švarcenegers tā izdarītos (mūsdienās ir savi brašuļi ar pārpumpētu kaklu?) viņš varbūt arī neciestu, kaut gan tas ir laika un smaguma jautājums, nospiežas jau tā vai tā.
Vai, piemēram, ja kaklā karājas viegls kompakts, kas nespēj nospiest kaklu, nu lai karājas. Reizēm, kā jau teicu, šis veids ir tīri praktisks. Manā skatījumā tas ir pagaidu veids, lai uz brīdi atbrivotu rokas, nevis lai nestu foķegu visu dienu.
(Reply to this) (Parent)