07:44
Nesen scu bumsis kautrīgi izteica vēlmi uzzināt ko riebīgu par šokolādi. Neko riebīgu atrast neizdevās, vienīgi līdz šim nezināju ka tehnoloģiskā procesa īpatnība nosaka maltu tarakānu klātbūtni kakao pulverī. Ne jau ka tarakāni būtu kas slikts - katra Dieva radība ir godājama! - bet ir viedoklis, ka šokolādes alerģijas iemesls patiesībā esot kukaiņu daļas. Var mēģināt ņammāt tarakānus pirms sāk aizrauties ar šokolādi, lai pieradinātu organismu. Vienīgi, iespējams ka vajadzētu meklēt tādus, kas dzīvo kakao plantāciju tuvumā, jo vietējiem varētu atšķirties saturs un līdz ar to nekādas terapeitiskās iedarbības.
| From: | bozena |
Date: | 10. Septembris 2012 - 09:02 |
---|
| | | (Link) |
|
Liels paldies!
Es šo pateikšu savam bērnam. :) Vai var, es teikšu, ka tie ir zirnekļi nevis tarakāni?
he, a es ēdu kakao pupiņas tīrā veidā :)
bet paldies, ka atturēji mani no automāta kakao
cik izlasīju, tad šie ieperinās pupiņās.
domā, industrija nespētu atdalīt vabuļus no pupām externāli?
bet hitīns pēc būtības diez vai ir slikts - varbūt sāk spīdēt mati un nostiprinās nagi, var iztikt bez šampūna ar keratīnu :)
Nu, manās pupiņās neko tādu līdz šim neesmu atradusi. Iespējams, ka rūpnieciskos daudzumos (fabriku tonnās) neviens nepūlas tos tarakānus atdalīt, bet tās pupiņas, ko pārdod pa kilogramam izlepušiem vegāniem, tomēr atlasa. Apvalciņš nebojāts, bez plankumiem (atšķirībā no kāpurainajām cūkpupām)
veikalā uzprasi, kur šie likuši tarakānus.
"es tos cepu ar medus glazūru, bet pēkšņi izrādās ka vairs nav! kur palika?"
MAnuprāt, hitīnu no vēžu čaulām izmantoja hitozāna (pretaptaukošanās līdzekļa) sastāvā...