Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

2. Jul 2012

19:14

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Turpinājums ceļojumam wastelandā - aizgāju uz santehnikas bodi paskatīties, vai zemāk pieminētais plastmasas sietiņš ir nopērkams atsevišķi. Aha, sagatavojieties! Desmit santīmu detaļiņa tiek pārdota kopā ar visu krāna galā ieskrūvējamo pipsi, tur tāds metālisks gredzens, kam vienā galā tas sietiņš - vsjo pro vsjo ls 2-2.5 atk. no izmēra. Un basta. Aptuveni tāds pats idiotisms kā kautkāda Suzuki auto modeļa degvielas filtrs, kas ir iebūvēts....turieties stingrāk - degvielas sūknī, kas neesot izjaucams (t.i. lai saliktu arī atpakaļ). Varbūt Krievijā to kāds arī ņemās darīt, bet rietumu pasaulē, kur garantijas ietvaros sēdekļa apsildes defektu novērš, nomainot visu krēslu, šādas lietas neies cauri. Maksā, dārgais, un priecājies ka nav jāmaina viss krāns vai auto!

Vai šādi inženieri normālā sistēmā nebūtu jādēvē par tehnoloģiskajiem sabotieriem un jāsūta uz 101. kilometru bez tiesībām tikt apžēlotiem?

p.s. sietiņu nenopirku, jo izšķirošas lomas tam nav, acīmredzot vienīgi lai ferruma oksīdi nesalien noslēdzošajā, metāla stieplīšu pinumā. Galu galā, ja dikti gribās, var piemeklēt līdzīgu sietu citām vajadzībām, kas maksās ls2 par kv.m.

(2 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:2. Jūlijs 2012 - 22:47
(Link)
No kurienes cena, ka tā ir 0,10Ls detaļa? Svētais Pēteris to ir tā noteicis? No otras puses, mūsdienu tehnoloģijas pilnīgi atļauj garāžas uzņēmumam Lejastrazdos ražot kaudzi ar visādiem plastmasas verķiemm - sākot no objektīvu saules blendēm un beidzot ar santehnikas plastmasas draņķīšiem. Jautājums ir tikai kāpēc tas tā nav. Vai vainīgs ir Balto Tēvu ticējums, ka vienīgais ienākumu avots var būt tikai valsts darbs un nekustamā īpašuma bizness, ka nav vērts kustēties ja peļņas % ir mazāks par 50, vai citi šķēršļi - ka jaunatvērtajā ražotnē saskries bars ar valsts inspekcijām un parazītiem no kakulaipas, kuri prasīs regulārus maksājumus, ISO sertifikātus un ka ražošana neapdraud tuvējā pļavā mītošās savvaļas ērces.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:3. Jūlijs 2012 - 06:59
(Link)
Visdrīzāk, pie vainas ir pieprasījuma trūkums, jo pretējā gadījumā uzņēmums pie Dzeltenās upes ražotu sietiņus atsevišķi, tirgošanai pakās pa 10, 20, 50, utt.

Cena? Tā ir piesaistīta pircēja makam. Universālā plastmasas blende 18-55 kitam kuru lieto puspasaules mājsaimnieču ar lētā gala spogulenēm, maksā $3 ar piegādi, bet līdzīgas sarežģītības izstrādājums ezotēriskam objektīvam, kas pats maksā daudzus simtus, arī blende maksā vismaz 10-20x dārgāk nekā pirmais piemērs. Padsmit latu ūdens krāns ir kitenieka kategorijā, nav neviena iemesla lai sietiņš maksātu dārgāk par 50 santikiem (nu, lai nu būtu 300+ % peļņa).
Ā, 2.50 maksā normāls ventilis, bet tur jau citi materiāli, kustīgas daļas konstrukcijā un cita atbildība. Var, protams, nakts vidū prasīt desmit latus par ibuprofēna tableti, bet tas nav vitāls bizness (ja nav karš un tmldz.)
(Reply to this) (Parent)