Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - keep yourself busy! teica kaķis un pievērsās iecienītajai nodarbei

30. Maijs 2012

11:21 - keep yourself busy! teica kaķis un pievērsās iecienītajai nodarbei

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Skatos, kādas SD (sdhc ja esam skrupulozi) kartes tagad tirgo. 4GB atrast grūtāk, nekā 16 un 32. Tajos 16GB salien no viena līdz 3 tūkstošiem bilžu, aptuveni, jūs vispār gada laikā tik daudz bildējat? 250 bildes mēnesī, 8 dienā? Nu labi, 8 dienā izskatās saprātīgi - vienu dienu vairāk, otru - mazāk, tas tā varētu būt. Bet neviens taču netur bildes uz kartes visu gadu? Man sanāk ka viss kas ir virs 4GB ir domāts video. Gaidu, kāds atzīsies ka bildē kalašņikova režīmā, 5 kadri sekundē - ar sporta fotogrāfiem būšu priecīgs iepazīties. Jūs teiksiet - ceļojuma laikā var uzņemt daudz bilžu. Piekrītu. Bet mans aizdomīgais alter ego čukst, ka nav prāta darbs visu ieslānīt vienā kartē. Mainot kartes, pazaudēt kādu no tām ir lielāka iespēja? Protams. Bet vismaz kautkas saglabāsies, ja nofenderēs foķegu vai karte nofeilos. Ak tad tāpēc vajag ņemt līdzi mazu laptopu vai citu iekārtu, uz kuras dienas beigās kārtīgi ierakstīt dienas bildējumu? Nujā nujā. Cik daudzi no jums ņem līdzi atvaļinājumā verķi rezerves kopijām, atzīstieties? Tie, kuri atzinās, neiet prom bet pastāsta, kā viņi pēc atgriešanās tiek galā ar bilžu sašķirošanu un kataloģizēšanu, nu tur, nedēļu no vietas sēž pie kompja vai ieraksta kautkur un nekad vairs pie tām neatgriežas?

Šobrīd izskatās, ka man pietiktu ar pārīti 2GB (nu, vai 4GB - lai vieglāk atrast). Lielāka problēma izskatās akumulatori (atvaļinājumā arī lādētājs), kas jānēsā līdzi un jāplāno lādēšana - tas jums nav mehānisks slēdzis kuram španu nevajag vispār vai 80to kamera, kas ar 6V bateriju strādā gadu no vietas bez apstājas.

(10 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]watt
Date:30. Maijs 2012 - 12:06
(Link)
nu labrīt, tagad jaunās spogulenes tak lieliski 720p, 1080p filmē.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:30. Maijs 2012 - 12:46
(Link)
maksāt autortiesību nodokli, lai uzglabātu paša filmētu video :)
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]pirx
Date:30. Maijs 2012 - 14:13
(Link)
Mans vecais D40 8GB karti sapilda ar ~1000 bildēm. Kamēr nebildē fotogrāfēšanas pēc, t.i., fotogrāfē tikai svētkus/notikumus, tikmēr ar to pietiek apmēram gadam.

Taisot dažādus "foto" pasākumus (nu tur kkādas fotosesijas, fotopastaigas) utml. diezgan mierīgi sanāk viena pasākuma laikā sabliezt 100 - 200 bildes. Pāris šādi pasākumi mēnesī un karte pilna nesaspringstot.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:30. Maijs 2012 - 14:53
(Link)
Man nav pasākumu bildēšanas pieredzes, bet es darītu tā - pārnākot mājās, sabildēto no kartes >> hdd (vairākiem), foķegā iespraustu nākamos 4vai8GB un pēc nākamā pasākuma atkal atgrieztos pie pirmajā iterācijā lietotās kartes. Kamēr uz kartes vieta ir, neko nost nedzēstu (pat ja ir nobakupots) bet arī neblieztu pilnu, lai ir laiks nomainīt karti man ērtā laikā, nevis vissvarīgākajā brīdī secināt kavietastanau.

Bildēm sadzīves līmenī kas ir labi - pāris reizes gadā izdrukājot favorītus, arī visu nesēju kraša gadījumā paliek kautkas apskatāms. Nez vai sanāks ar video.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]blieztunmaukt
Date:30. Maijs 2012 - 14:45
(Link)
pērkot sdhc karti, skaties, kādu klasi tavs foķegz atbalsta. visizplatītākās (un lētākās) ir class4 kartes, un ziepji, cik zinu, neko ātrāku arī neatbalsta, bēet ja tev ir pasvaigs dslr, tad pačeko gan, cik viņš atbalsta, un labāk ņem tādu, nu tur, class6 vai class10.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:30. Maijs 2012 - 14:57
(Link)
ugu, jau iepazinos ar klasēm, agrāk esot durījuši ar x-reitingiem.
starp sd kautkāds parastais un sdhc class6 atšķirība man sanāk teju 2x.
lēnā karte labāka - nospied pogu, aizej ieslēgt tējkannu un atgriezies uz nākamo kadru - nekāda vaina!
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]millers
Date:30. Maijs 2012 - 23:07
(Link)
capitalaa 8gb transcend shdc class 10 pa 7 ls, nekaada vaina
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:31. Maijs 2012 - 06:19
(Link)
tas pats kingston izpildījumā līdz ls6 inetbodēs, droši vien arī gerai ja nav jāmet liels līkums.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]millers
Date:31. Maijs 2012 - 08:59
(Link)
tur bija täda pati 16gb pa 12,50ls
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:31. Maijs 2012 - 09:07
(Link)
nuja, bet man lielajām kartēm nav pielietojuma.
(Reply to this) (Parent)