Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

30. Aug 2010

14:56

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Mob.sakaru operatori ir izdomājuši ellišķīgu fišku - pirmklasniekiem izsniegt telefonus par velti. Atgādinu, ka pirmklasnieki šā vai tā ir jāved uz/no skolas pieaugušajiem un vieniem, kā manā bērnība, tiem pilsētā nevajadzētu būt. Skolā, vismaz stundu laikā, telefoniem ir jābūt izslēgtiem. Tātad, paliek iespēja starpbrīdī piezvanīt vecākiem, lai paziņotu par sāpošu vēderu, lai gan to pašu darīt uzņemās arī klases audzinātāja. Sausais atlikums ir tāds, ka rūpīgi izvēlētais telefona modelis ar radio, mp3 atskaņotāju un foķegu drīzāk domāts nevis dzīves atvieglošanai, bet jaunu dvēseļu ievilināšanai patēriņa tirgū. Sākumskolēniem varēja taisīt telefonus (ja telefoni tiem vispār vajadzīgi) ar nepieaugušu krāsainu korpusu un funkcionalitāti, kas aprobežota ar zvaniem, sms un pulksteni. Mazāk niezētu pirksti gan pirmziemniekiem, gan lielākiem kuri jau apguvuši sociālistisko domāšanas veidu "vakar bija tavs, bet šodien - jau mans".

Kur slēpjas elle? Ja agrāk deva tikai sarunu kartes, tad tagad, dodot trubu par velti, ir ļoti viegli savākt kvorumu un tad tev nākas paskaidrot ka vairākumam nemaz obligāti nav taisnība. Un ja visi lektu bedrē, tu arī lektu? Nu lektu taču, ko.

(5 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]rediiss
Date:30. Augusts 2010 - 15:31
(Link)
a nav tā, ka tas pirmklasnieks pats grib tādu pašu verķi kā visiem nevis tur pinky plastmasas gabalu ar vienu pogu, zem kuras rakstīts MAMMA?
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:30. Augusts 2010 - 15:36
(Link)
jā, pie joda, tur jau tā sāls, un skatoties apkārt, drīz gribēs pīrsingu vienā vietā un visu pārējo, kas ir apkārtējiem!
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]chaj
Date:30. Augusts 2010 - 15:44
(Link)
tiešām? jau telefonus sniedz?

bet kā reiz ar junioru šodien bija saruna, kas beidzās ar manu nelokāmo - paliksi vien ar savu 20Ls vērto nokiju, nebūs ne tačskrīn, ne internets-mūzika-foto-video, nekā. basta. nepadošos.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:30. Augusts 2010 - 23:58
(Link)
kurā klasē juniors? interesanti, vai izturēsi :)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]chaj
Date:31. Augusts 2010 - 08:46
(Link)
Sāks trešo tagad. Es ceru, ka izturēšu gan.
(Reply to this) (Parent)