Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

27. Mar 2010

21:08

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Runājot par pakalpojumiem internetā - daži nesaprot, kā tas darbojas. Piemēram, LIDO ēdienu saraksts un cenas .pdf faila veidā - es tā arī atzīstos, nesaprotu kāpēc šo info nevar attēlot kā tekstu weblapā? Mēs taču nerunājam par sarežģītu pakalpojumu, kura saņemšana prasa izdrukāt dokumentu lai varētu to dienām ilgi lasīt un mēģināt izprast, nē, runa ir par pāris picām.

Tā vien šķiet, ka Ķirsons plivinās sapņu pasaulē, glaimojot sev ar konstruktoru biroju un dizaina studiju, kamēr praktiskie sīkumi, kuri ikdienā griež naudas pumpi, ir atstāti novārtā un uzticēti nejaušiem cilvēkiem.

Lai kā arī nebūtu, ir cilvēki kuri saprot ka picas pasūtīšanai ir jānotiek ātri (tas pat ir procesu veicinošs faktors) un nav paslinkojuši uztaisīt lapu, kas man neliek sadoties rokās ar Adobi picas pasūtīšanai. Klients ir slinks un tam vienmēr ir taisnība.

(7 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]rabarbermaize
Date:28. Marts 2010 - 10:25
(Link)
http://notalwaysright.com/ vienmeer taisniiba...vienmeer :D
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:28. Marts 2010 - 20:06
(Link)
tev jau laikam profesionāli tie klienti pieriebušies
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]rabarbermaize
Date:29. Marts 2010 - 02:28
(Link)
o jaaa. 2,5 gadi aiz hotelja letiites. Kaadi tik viesi nav bijushi. Stulbaakais uzvaarija elektrisko teejkannu uz gaazespliits. Kaada gan te klientam veel taisniiba :D
(Reply to this) (Parent)
From:[info]grey
Date:29. Marts 2010 - 10:32
(Link)
Domāju, ka šis ir piemērs, kad uzņēmums mēģina samazināt IT izmaksas.

PDFs ir taisīts ar doPDF, kas liecina, ka datu avots visticamāk ir MS Excel dokuments, kuru kāds darbinieks sagatavo un menedžments akceptē. Mediaparks droši vien paprasīja $$$ par ēdienkartes webisku risinājumu, droši vien piedāvāja ēdienkarti glabāt/uzturēt datubāzē. Tātad jāievieš datubāze, jāuztaisa interfeiss, datu attēlošana, un printable view. Kā alternatīvu piedāvāja PDF ēdienkartes izvietošanu. Tā kā ēdienkarte nemainās bieži - LIDO izvēlējās lētāko risinājumu.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:29. Marts 2010 - 11:06
(Link)
interesanta doma....ja nemainās bieži, tad jau var ielikt kautvai statisku tekstu, bez sinhronizācijas ar kases aparātu un būs vēl lētāk?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]grey
Date:29. Marts 2010 - 11:29
(Link)
Protams, var ielikt statisku tekstu vai attēlu ar zemām izmaksām. Bet tad tomēr vajag cilvēku ar minimālajām zināšanām kā to izdarīt. Iespējams, viņi tos PDFus izmanto arī savā iekšējā apritē, sūta pa e-pastiem, utt., un negrib "liekas" manuālas darbības un informācijas dublēšana vienmēr saistās ar risku, ka kaut kur info atšķirsies vai netiks laicīgi atjaunota.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:29. Marts 2010 - 12:10
(Link)
nu protams, ja lido ir iemesls tā darīt, lai viņi tā dara. mans viedoklis ir, ka internetā nebūtu jālieto faili, ja vien nav nepieciešams pasniegt info specifiskā veidā, ko nevar izdarīt ar webiskiem risinājumiem.

nākotnē vēl būs hajs par valsts iestādēm, kas info sagatavo .doc failu veidā, te jau ir komerciāla produkta lobijs.
(Reply to this) (Parent)