Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

1. Jan 2009

12:38

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Atceroties, ka pagājušajā naktī tirgotāji pielāgojās PVNa izmaiņām, prātā ienāca doma - kāpēc akcīzi paceļ specifiski degvielai? Tā taču vajadzīga lieta, tur vajadzētu pelnīt uz apgrozījuma; savukārt visādiem lielizmēra televizoriem, platīna telefoniem un pārējai labudai akcīzi varēja likt tādu, ka....principā jau tas laikam pircējus pilnībā pārorientētu uz pelēko importu. Vajag atrast kautko tādu, ko ikdienā lieto, kulītē mājās nevedīsi...nu, degviela, medikamenti un alko/cigas ir piemērotākie kandidāti.

(2 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]hessin
Date:1. Janvāris 2009 - 14:01
(Link)
tas tāpēc, ka Godmanis domā, ka , ja te lielajiem TV un jahtām būs liels nodoklis, tad to aizbrauks nopirkt blakusvalstī vai pasūtīs internetā. Bet degvielu u.c. pirmās nepieciešamības preces uz citu valsti nedosies pirkt.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]pirx
Date:1. Janvāris 2009 - 18:06
(Link)
Akcīzi degvielai paceļ tāpēc, ka ES ietvaros tā ir jāpaceļ līdz noteiktam līmenim (starp citu, LV ir viens no mazākajiem degvielas akcīzes nodokļiem).

Savukārt degvielas akcīzi tieši šobrīd paceļ tādēļ, ka ir zemas degvielas cenas, līdz ar to, vismaz teorētiski, tas būs nesāpīgāk. Liet benžuku par 62 santīmiem tomēr ir patīkamāk nekā par 76.

(Reply to this)