Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

18. Sep 2008

13:45

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Iet par ierēdni, vai? Sociālās garantijas pienākas, toties atbildības - praktiski nekādas. Finansiālā skāde valstij neizraisa sekas teju nekad, galvenais - neafišēt nelāgos ieradumus.

(9 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:18. Septembris 2008 - 13:50
(Link)
vispār fascinējošs ir mīts, ka valsts pārvaldē ir 'haļava' un baigie labumi. nesaprot, ka 'vidējais' darbinieks ne sūda nepelna
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:18. Septembris 2008 - 14:07
(Link)
nevajag par vidējo. Tik tiešām, ir daudz cilvēki, kuri godīgi ēd zemīti, saņemot samērā maz.
Vajag iet par lēmēju, pareizāk būtu ne augstākā līmeņa jo tie visiem acīs. Man ir štuks, ka vispareizākās pozīcijas ir kautkādi agregatori, ombudi, samierinātāji, pārraugi un viedruņi.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]poppetje
Date:18. Septembris 2008 - 14:09
(Link)
es neesmu ierēdnis, nekad neesmu bijis, nestrādāju valsts pārvaldes iestādē, bet varu pateikt to, ka no tādām garantijām, kas nav minētas darba likumā un kas neattiecas uz jebkuru darbinieku, ierēdņiem ir tikai bērna piedzimšanas pabalsts un apdrošināšana, bet privātajiem taču arī daudziem kas līdzīgs ir. Par ierēdni? - uz priekšu! 6 mēnešu pārbaudes laiks - tas numur 1. pārbaudes laikā nevienas garantijas nepienākas - tas numur 2. Palasi vēl noteikumus par darba samaksas sistēmu no valsts budžeta finansētās iestādēs - tad redzēsi to, ka arī algu, ja neiet uz vadošu amatu un ja nav iepriekšējas vairāku gadu pieredzes valsts pārvaldē un ja neizpelnās augstu novērtējumu, nemaz lielu nevar uzreiz sapelnīt - tas numur 3. Numur 4 - vai gribi katru gadu pildīt deklarāciju un ļaut, lai jebkurš, VID mājas lapā ievadot tavu uzvārdu, varētu izrēķināt tavus vidējos ienākumus un teikt - o, cik viņam kruta iet vai - o, cik viņš maz pelna? Numur 5 - rēķinies, ka ierēdņa darbam ir baigi sīvā garoza, tas ir, tu vari būt izcils speciālists un zināt, kā lietām būtu jānotiek, tajā pašā laikā tevi no augšas visu laiku baksta - nomainās vadība un tev liek visu darīt citādāk, lai arī tu tam nepiekrīti, nomainās vadība vēlreiz - atkal viss jādara citādāk. Runājot par to, ka ierēdņi neko nedara un tiem nav atbildības - atceros, mani paziņas - ierēdņi - savā laikā brauca praktizēties par ES naudām uz vecajām ES dalībvalstīm un atbraucot bija laimīgi, ka ir mājās. Iemesls - šeit ir pierasts strādāt! No rīta 8os sākt un 8os vakarā beigt. No tā piekūst, bet, izrādās, latvietis vēl vairāk piekūst no tā, ka nav jāstrādā. Dānijā, Vācijā varēja darbā ierasties 9os, dzert kafiju, 11os dzert kafiju vēlreiz, no 13iem līdz 15iem ir pusdienlaiks krogā ar kolēģiem, bez piecpadsmit piecos visi jau gāja mājās. To ir pieredzējuši ne tikai ierēdņi, bet arī dažs labs LV zinātnieks, kas brauc stažēties uz institūtiem ārzemēs, tiesa, zinātniekiem arī LV ir ļoti brīvs darba režīms, ja vien viņi nelasa lekcijas.
Problēma ir ne jau ierēdņos, problēma ir valsts kopējā politikā, kas traucē ierēdņiem strādāt. Vai kāds vispār zin, cik daudz labu ideju ir norakts tikai tāpēc, ka tās traucē politiķiem vai neiepatīkas valsts sekretāriem un ministriem?
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:18. Septembris 2008 - 14:16
(Link)
slauku asariņas, mazie nabadziņi.
ja vien personīgi nepazītu cilvēku ar sasodīti šauru domāšanu un kūtru vēlmi attīstīt un papildināt pamatprofesijas prasmes, bet kas nu ir pārlaimīgs, jo kļuvis par Ierēdni ar funkciju vērtēt un akceptēt citu padarīto.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]poppetje
Date:18. Septembris 2008 - 14:50
(Link)
"cilvēkus ar sasodīti šauru domāšanu un kūtru vēlmi attīstīt un papildināt pamatprofesijas prasmes" pa pilnam var atrast visur un visapkārt :) :) vai kāds vēl atceras, kā pirms vairākiem gadiem privātie headhuntingoja valsts iestāžu spēcīgākos kadrus? vai tādēļ, ka viņi nemāk strādāt? nē taču! tiesa, privātā kantorī viņi smaka nost - jo pārāk vienkāršs šķita darbs pat vadošos amatos un lielais atalgojums bija motivējošs īsu laiku. pāris gadi un visi ir atgriezušies valsts sektorā. bet kopumā ierēdniecība tāds normāls sabiedrības spogulis sanāk - gan privātā sektorā, gan ierēdniecībā ir liekēži. būtu jau skaisti, ja ierēdniecība būtu ideāla. ir uz ko tiekties!
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:18. Septembris 2008 - 14:57
(Link)
piekrītu, ka tādu ir daudz :)
skumji kļūst tad, ka šāds cilvēks neizskaidrojamā veidā nokļūst lēmumus/spriedumus pieņemošā postenī, kam ir saistība ar vides kvalitāti.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]poppetje
Date:18. Septembris 2008 - 15:46
(Link)
mana pieredze rāda, ka šādi pabaisi cilvēki šādos amatos nokļūst ne tādēļ, ka kāds viņos ierauga baigo ģēniju, bet tāpēc, ka viņam ir SAKARI! :) forši būtu, ja tie viņu iekārtotāji viņus iekārtotu kādā zemā amatā, lai pamācās, bet viņus tak uzreiz iekārto augstākos posteņos nekā pieklātos vai ar atalgojumu, kas nograuj visu pārējo darbinieku motivāciju. Interesanti ir tas, ka šādi cilvēki parasti nenonāk darba tirgū - domāju, ka tur viņiem plāni klātos! ja viņus izsviež no viena amata, kāds viņus iekārto citur. kā ar to šajā valstī cīnīties - tas mani kādu laiku jau nodarbina.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:18. Septembris 2008 - 15:56
(Link)
Sakaru Sistēma a.k.a old boys network - patiesi, patiesi. ir nācies iepazīt vairākus, kas šādi rotē.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:18. Septembris 2008 - 23:00
(Link)
aha, redzu ka valsts ienaidnieks nr.1 jau ir identificēts :)
(Reply to this) (Parent)