Pilnmēness nogurdinātie - In other news

About In other news

Previous Entry In other news17. Jan 2024 @ 10:26 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]dominika
Date: 17. Janvāris 2024 - 13:18
(Link)
Bet kāpēc lai tā nebūtu? Pie mums taču var iemaksāt vairāk, re, atradu info; tiesa tas tiek izmantots nākamo nodokļu apmaksai, bet principā taču no tā izriet, ka cilvēks var iemaksāt valstij jebkādu summu, kaut vai visus mūža nodokļus nomaksājot uzreiz: "Vai vienotajā nodokļu kontā varēs iemaksāt summu, kas pārsniedz aprēķināto un deklarēto nodokļu summu?
Jā, vienotajā nodokļu kontā var iemaksāt lielāku summu, nekā ir aprēķināts un paziņots VID. Ja nav parāda, pārmaksātā summa gaida nākamo nodokļu nomaksas termiņu un automātiski sedz jaunās saistības." (https://www.vid.gov.lv/lv/vienotais-nodoklu-konts?utm_source=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 17. Janvāris 2024 - 14:20
(Link)
Nu bet tādā gadījumā nauda taču tik un tā ir piesieta tev un to tērēs tikai tavu nākotnes nodokļu apmaksai.

Tas ir tā kā tu bankā iemaksātu naudu, ko viņi var izmantot tavu turpmāko parādu (šai bankā) apmaksai. Bet tā tik un tā ir tava, un bankai jāvar tev to izdot pēc tava pieprasījuma, viņa nevar to iztērēt citur.

Es nesaprotu to fiksāciju uz ekstra nodokļu iemaksu. Var jau vienmēr ziedot. Es domāju, arī valstij. Nekādi baigi jaunie mehānismi nav vajadzīgi.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba