Pilnmēness nogurdinātie - tempus figlit

About tempus figlit

Previous Entry tempus figlit18. Sep 2023 @ 19:43 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]honeybee
Date: 19. Septembris 2023 - 06:19
(Link)
Cinisms un "varu skatīties acīs kādam, kas man ļoti patīk un tik un tā pateikt, ka nav svarīgi, vai tas eksistē" augstais zirgs arī ir augstais zirgs, un turklāt pat ne antropocentrisks, bet vienkārši egocentrisks

Un "zeme ir svarīgāka par orhideju" ir tipisks piegājiens, kura ietvaros "lielākas un ilgākas lietas ir svarīgākas par mazākām un īslaicīgākām", kāpēc lai tā būtu?

(Visādi "zemes glābšanas" vai drīzāk ekoloģiskās domāšanas paveidi mūsdienās ir vagons un mazi ratiņi, un ne visi no viņiem ir blissfully unaware par antropocentrismu vai realitāti, tā ka nevar teikt, ka no tā krapa nevar izdomāties ārā, ja labi grib)
(While "glābsim to, kas mums vajadzīgs un pūkains un ar actiņām", man šķiet, spirinās jau gadus 60, nav pietiekami efektīvi, ne? Ko īpaši, ja blakus ir trends "tak pohuj par pūkains un ar actiņām")
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 19. Septembris 2023 - 09:38
(Link)
Es totāli neiebilstu pret jebkādām aktivitātēm, kas vērstas uz to, lai gan mums ilgāk būtu labāk, gan citām sugām arī, vienalga vai viņas mums ir "izdevīgas" vai ērtas vai nē.

Es tikai uzskatu par gana pašdročījošu to noformulēt kā tieši planētas glābšanu, kad īstenībā, kā jau rakstīju, tā ir ārkārtīgi selektīva ļoti konkrētu lietu prioritizēšana un citu ignorēšana. Turklāt ik pa brīdim no sērijas "glābsim Austrālijas trušus".

A ieraksts tapa dēļ cibas lasīšanas. Tā ka, priecājoties par tiem ekoloģiskās domāšanas paveidiem, kas ir blissfully aware, mans ieraksts nebija par tiem.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba