Pilnmēness nogurdinātie - Si, Pablo Picasso; cubisma. Muchas pesetas!

About Si, Pablo Picasso; cubisma. Muchas pesetas!

Previous Entry Si, Pablo Picasso; cubisma. Muchas pesetas!22. Nov 2022 @ 11:22 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 23. Novembris 2022 - 01:04
(Link)
Es šeit domāju ne tik daudz frameworku kā vienkārši to apstākli, ka valsts viena no pamatfunkcijām ir pretenzijas uz vardarbības monopolu savā teritorijā.

Kamēr NFT netiek no valsts atzīts kā autortiesības apstiprinošs garants un tā īpašnieks nevar vērsties pie valsts par pārkāpumiem, kas saistīti ar NFT un kamēr valsts nav šos pārkāpumus ielikusi esošajā kodeksā, NFT neko daudz nenozīmē.
[User Picture Icon]
From:[info]mindbound
Date: 23. Novembris 2022 - 01:10
(Link)
Kriptovalūtām un uz tām bāzētajām tehnoloģijām ir potenciāls lielā mērā demonopolizēt daudzas valstu funkcijas, t.sk. tādas, kas vēsturiski ir uzskatītas par valstīm ekskluzīvām. Bet nemēģināšu te nodarboties ar prognozēm, laiks rādīs.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 23. Novembris 2022 - 10:36
(Link)
Es arī nemēģināšu, tikai piezīmēšu, ka, ja mēs atceļam valsts kā struktūras piespiešanas mehānismus = policija, izmeklēšana, prokuratūra, tiesa, civil un kriminālkodekss, tad valsts faktiski vairs nepastāvēs, un paliks jautājums, vai mums būs korporāciju privātās armijas un policija, vai lokālas bandas.

Tas pats jautājums, tikai varbūt maigākā formā būs, ja valsts labprātīgi deleģēs daļu no šiem piespiešanas mehānismiem privātām struktūrām. Quis custodiet ipsos custodes.
[User Picture Icon]
From:[info]mindbound
Date: 23. Novembris 2022 - 10:39
(Link)
Sure.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba