Pilnmēness nogurdinātie - Komentāri

About Komentāri
17. Augusts 2022 - 16:52
No vienas puses augstākā izglītība - kaut vai švaka - apstākļos, kuros to ir iespējams iegūt bez maksas, liecina, ka cilvēks vismaz uz kaut ko ir saņēmies un kaut kam piespiedies. Manuprāt, prasme lasīt un izpildīt formālus kritērijus ir svarīga un augstskolās to kāds ir 3-5 gadus ilgāk darījis, nekā tas, kas nav bijis augstskolā.
No otras puses ir absurdi muzeja uzraudzēm un eksursiju vadītājām prasīt augstāko izglītību un divas svešvalodas, kamēr parlamentā var mierīgi strādāt ar vidējo. Nez, jāmet nost tās augstskolas prasības visur un lai izglītība paliek ekskluzīva vērtība dažiem.

Visbeidzot pievienojos izglītības kvalitātes apraudātāju pūlim. Es jau gara acīm redzu vidusskolas absolventa - bet cīši izdarīga veča - pārdomas par humanitārajiem jautājumiem (sabiedrību), vērtību bīdīšanu, lēmumu pieņemšanu (un pašapmiernāto statusgozēšanos pieņemšanās) un čakarēšanos ar dokumentu aprites procedurālās kārtības izpratni arī 100. dienā pēc stāšanās darbā. Esmu pasēdējusi klāt pāris komitejās, kur šādi gaiļi noštopē visu procesu tikai tāpēc, ka vispār nezina, kur nokļuvis un kas viņiem jādara. Vai arī paklausieties Saeimas sarunas, smadzenes izkūst, kādi argumenti un retorika tiek lietota. Vīriņi, kuri saka "sievietes ir skaistākas, kad sievišķīgas, un tā tam būs būt" un lemj par olšūnām, kamēr ginekologi, ģenētiķi, bioētiķi sausām mutēm cenšas līdz viņam danest medicīniskus faktus un sociālus datus.

Vai arī varbūt kaut kā citādāk jārisina, tipa, visiem, kas grib startēt politikā, ir jāiziet kaut kādi diplomātiskie kursi (par saviem līdzekļiem) vai tml. Līdzīgi, kā, ja gribi strādāt par skolotāju, ir jāiziet pedagoģiskais kurss un jāsaņem sertifikāts. Citādāk manā ieskatā ir nedaudz absurda situācija, ka ikviens miķelis no ielas var iesēsties tribīnē un bez mazākās izpratnes ietekmēt un regulēt citu cilvēku/sabiedrības/tautas/valsts dzīvi...
(Reply to this)
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba