Pilnmēness nogurdinātie -

About  

Previous Entry 29. Mar 2019 @ 13:46 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 29. Marts 2019 - 16:25
(Link)
Skaidra lieta, bet, jā, tevis rakstītais man lika padomāt, un es sapratu, ka ciktāl tas attiecas uz mani, man pat tas īsti netraucē, bet kaut kā tas viens vārds uz visa pārējā latviski fona baigi krīt acīs.

Nu, tā kā es pats, piemēram, drīzāk automātiski saku "pardon", kad kādam uzgrūžos, nevis "atvainojiet".
[User Picture Icon]
From:[info]kakjux
Date: 29. Marts 2019 - 19:55
(Link)
pēc pārvākšanās es arī mēģinu atcerēties teikt "pardon" nevis "sorry". un tad biju Lielmiestā atkal un ar milzu prieku izbaudīju, ka varu teikt "sorry" bez piedomāšanas :D

nē nu. viens vārds krīt vairāk acīs nekā totāls valodu sajaukums, tas protams. bet tajā pašā laikā, man liekas, ka konteksts un background ir baigi svarīgi arī tomēr. un bieži vien tādos random cibiņu tekstos nemaz nezini to kontekstu / background pietiekami, lai saprastu, kāpēc tā. hvz. es pieļauju, ka mani teksti, kaut arī es cibā diez gan savācos uz valodu lietojumu, cilvēkiem no malas noteikti izskatās pēc kaut kādas mamzeles huiņas. bet tie, kuri mani zina, ļ labi saprot, kāpēc tas tā, un, es pieļauju, ka viņus tas netraucē. sarunāties ar mani (latvieša cilvēkam) vispār ir vēl grūtāk, jo ātrumā bieži vien tiešām aizmirstu šķirot valodas. angliski gan es parasti pieturos pie vienas, lai gan esmu pateikusi visādus čehu vārdus kolēģiem dzērumā teikuma vidū, pati nepiedomājot.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba