Pilnmēness nogurdinātie - Principā jau ir skaidrs, no kurienes kājas aug

About Principā jau ir skaidrs, no kurienes kājas aug

Previous Entry Principā jau ir skaidrs, no kurienes kājas aug25. Sep 2007 @ 14:23 Next Entry
... pēkšņajai (salīdzinoši ar iepriekšējiem gadiem) neapmierinātībai ar gaismas pils ideju.

Tas ir projekts, ko bīda valdība. Un skandalēšana ap to ir viens no publiski atbalstītajiem un redzamajiem veidiem, kā izpaust neapmierinātību ar valdību.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]prtg
Date: 25. Septembris 2007 - 14:28
(Link)
kā ta. bet ideja jau visiem patīk, tikai realizācija.. skauž?
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 25. Septembris 2007 - 14:39
(Link)
varbūt pat arī neskauž. nekritiski pieņem iebildumus. nu un LNB sanāk tāds kā ķīlnieks tam visam pavidi.
[User Picture Icon]
From:[info]simamura
Date: 25. Septembris 2007 - 14:39
(Link)
a jums pašiem ir savs privātais fīlings par to, vai vajag, vai nevajag tieši tādā veidā un izskatā, kā tas notiek?
[User Picture Icon]
From:[info]prtg
Date: 25. Septembris 2007 - 14:46
(Link)
Man bija tāds fīlings, ka vajag torni un lielu pazemes krātuvi. Tornī lasītavas ar Rīgas panorāmu un daudz dabīgā apgaismojuma, vienā stāvā arī rokkafūzis un mūzikas lasītava ar austiņām. Pagrabā datucentrs un grāmatu glabātavas. Studenti prakses laikā skenē savas nozares grāmatas, tas viss OCRojas uz pdf, indeksējas un liekas zem piekļuves atslēgas internetā. Ja vajag izmantot indeksu, lai sameklētu, kurā grāmatā ir konkrēts citāts, sūti SMS par 30 sant, ja esi students - sūti par brīvu.
[User Picture Icon]
From:[info]simamura
Date: 25. Septembris 2007 - 14:55
(Link)
man, piem., nekad, kopš es vispār esmu spējīgs par to domāt, nav bijis ilūziju, ka tādas būves var uzcelt bez šmuces un skandāla, sevišķi jau dievzemītē. Turklāt, ja es līdz šim uz bibl. esmu gājis piespiedu kārtā, tad grūti noticēt, ka tikai jaunas mājas dēļ to sākšu darīt ar prieku. treškārt 17 gadus pa rasējamajiem dēļiem vazāts projekts nekļūst labāks kā vecs vīns. No manas mazās pieredzes un tā, ko prezentē ik pa pāris gadiem, redzams, ka tā nenotiek. Kaut gan skaidrs, ka tā vieta ir ideāla lielai sabiedriskai būvei un prasās tik sakārtota. sarežģīti.
[User Picture Icon]
From:[info]prtg
Date: 25. Septembris 2007 - 14:57
(Link)
Skandāls ir tad, ja šmuce tiešām ir. Ir jātiek vaļā no sākotnējā aizdomīguma. Citādi ir tā, ka ja jau neviens netic godprātībai, tad kāpēc nezagt?
[User Picture Icon]
From:[info]simamura
Date: 25. Septembris 2007 - 15:06
(Link)
var ticēt godprātībai un vajag, bet jārēķinās ar to, ka zags.
[User Picture Icon]
From:[info]prtg
Date: 25. Septembris 2007 - 16:08
(Link)
Jā un arī ar to ir par maz. Zagšanas iespējamībai jārada administratīvi šķēršļi un tur, kur nozagšanas iespējamība ir vislielākā, arī caurskatāmība. Attīstība jau notiek, bet gausi.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 25. Septembris 2007 - 14:58
(Link)
Būtu +/- OK, tikai:

- pazemes krātuvi = tad tas pasākums nav pie Daugavas noteikti (kas principā ir OK, bet nu tad Rīgas panorāma nedaudz atkrīt);

- rokkafūzis un mūzikas lasītava ar austiņām, un arī ar video kabīnēm - ir paredzēta jau esošajā projektā. Nevaru precizēt par rokkafūzi, bet teiksim multifunkcionāla zāle (kino/pasākumiem) ir.

- datucentrs - saprotams, ka ir jau esošajā projektā, varētu būt gan, ka palīgēkā, bet nu redzēs.

- ko būs iespējams OCRot un PDFot, tas jau tiek darīts.
Bet diemžēl piekļuves atslēga un ineternets nestrādā autortiesību dēļ. Vienīgais, ko pagaidām izdevies izspiest, tas ir iespēja bibliotēkas telpās skatīties info bibliotēkas datoros, nevis tikai fiziskajos. Redzēsim cik labi izdosies integrēt WiFi (kas protams ir paredzēts).

Oi, tur ir vesela can of worms ar tiesībām kopēt (par kurām LNB(lasi: valsts) ik gadu bleķo AKKA/LAA apaļas summiņas) fiziskos materiālus. Par elektroniskajiem visi vēl raustās. Nu, pa 3 gadiem, kamēr ēku uzcels, būs jāmēģina sakārtot.

[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 25. Septembris 2007 - 14:53
(Link)
- arhitektoniskā puse mani personiski neuztrauc. tas ir - birkerta projekts kā tāds mani necep ne tā, ne otrādi. var tā, var arī uzbūvēt vienkāršu kasti a-ļa zemkopības ministrija - ja cilvēkiem liekas, ka jevroremont-style būs krutāk. Jebkurā gadījumā, ēka ir paredzēta (t.sk. krātuve) 100+ gadiem, lai ko neuzbūvētu, pēc gadiem 20 jau tas būs novecojis.

- novietojums ir svarīgs, par cik ir paredzēts, ka tā būs publiska ēka. centrā ir liela daļa universitāšu ēku, transports - lai arī kādi mums ir sastrēgumi, tramvajs tiem ir pakļauts vismazāk, plus cik saprotu, ir doma kopā ar ēkas būvniecību bikiņ palabot satiksmes mezglus ap tiltu. Tā kā projektā paredzēta arī izstāžu zāle un dažas citas publisko pasākumu telpas, nobāzt to visu kaut kur dreiliņos diez vai būtu prāta darbs.

- eksistējošās ēkas ir vienkārši murgs. slimnīcas atceries, kādas 90. gados bija (un dažas vēl tagad)? nu aptuveni tāpat ir tagad LNB. kas raksturīgi - ņemot vērā, ka ideja par Gaismas pili tika apstiprināta 15 gadus atpakaļ, tad 15 gadus valdība ir konsekventi devusi Ls0.00 eksistējošo ēku remontiem un uzlabojumiem. Pie tam visas tās ēkas nepieder valstij, bet gan privātīpašniekiem ar kuriem VNĪA ir nomas līgums.

- tas ka vispār vajag vienu ēku, un tāds sadalījums pa gabaliem ir murgs, nu to es domāju var saprast tas, kurš ir mēģinājis pastrādāt kādā lielā uzņēmumā, kas ir sadalīts. Ne velti gan Hanzene, gan SEB uzsita sev jaunas ēkas un Telekoms arī plāno. Baigais ikdienas stress un galu galā neefektivitāte.

So, basically, no 15 gadiem vismaz pēdējos 5 LNB dzīvo vien ar cerību uz jauno ēku. Ja nav, tad tā vilka šodienas runāšana par to, ka ja nav jaunās ēkas, tad LNB jāklapē ciet, diemžēl uz patiesību vien velk.

[User Picture Icon]
From:[info]prtg
Date: 25. Septembris 2007 - 14:39
(Link)
Bez tam daudziem nepatīk Andris
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 25. Septembris 2007 - 15:00
(Link)
A vot to es īsti neierubīju kāpēc... Es gan godīgi sakot viņu pirms šīs jezgas praktiski nezināju -- redzētu avīzē foto, neatpazītu.
[User Picture Icon]
From:[info]prtg
Date: 25. Septembris 2007 - 15:07
(Link)
pārāk kluss un mērķtiecīgs. pārāk labs latvietim-patriotam, jo tagad esot citi laiki. pārāk labi prata paņemt to, ko tolaik drīkstēja.

man ir tikai viena pretenzija - laikus neielika stimulējošu pamatu mazajam biznesam Latvijā tad, kad tas būtu nesis vislielākos augļus.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 25. Septembris 2007 - 15:10
(Link)
Ak tu par Šķēli... es domāju par Vilku :D
[User Picture Icon]
From:[info]simamura
Date: 25. Septembris 2007 - 15:17
(Link)
bet Vilkam taču visā šitajā jezgā tik pat simboliska loma kā Birkertam. Nē, pat daudz mazāka. Ja vien viņš nav tas, kuram atbilstoši postenim jāapstiprina contractora rēķini.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 25. Septembris 2007 - 15:21
(Link)
nā, ar visām naudas lietām darbojas j3b...
vilkam ir vienīgais uzdevums nedabūt sirdstrieku, lai kas arī nenotiktu. viņš jau ir tāds par bibleni stāvošs un krītošs.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba