Pilnmēness nogurdinātie - Principā jau ir skaidrs, no kurienes kājas aug

About Principā jau ir skaidrs, no kurienes kājas aug

Previous Entry Principā jau ir skaidrs, no kurienes kājas aug25. Sep 2007 @ 14:23 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 25. Septembris 2007 - 14:53
(Link)
- arhitektoniskā puse mani personiski neuztrauc. tas ir - birkerta projekts kā tāds mani necep ne tā, ne otrādi. var tā, var arī uzbūvēt vienkāršu kasti a-ļa zemkopības ministrija - ja cilvēkiem liekas, ka jevroremont-style būs krutāk. Jebkurā gadījumā, ēka ir paredzēta (t.sk. krātuve) 100+ gadiem, lai ko neuzbūvētu, pēc gadiem 20 jau tas būs novecojis.

- novietojums ir svarīgs, par cik ir paredzēts, ka tā būs publiska ēka. centrā ir liela daļa universitāšu ēku, transports - lai arī kādi mums ir sastrēgumi, tramvajs tiem ir pakļauts vismazāk, plus cik saprotu, ir doma kopā ar ēkas būvniecību bikiņ palabot satiksmes mezglus ap tiltu. Tā kā projektā paredzēta arī izstāžu zāle un dažas citas publisko pasākumu telpas, nobāzt to visu kaut kur dreiliņos diez vai būtu prāta darbs.

- eksistējošās ēkas ir vienkārši murgs. slimnīcas atceries, kādas 90. gados bija (un dažas vēl tagad)? nu aptuveni tāpat ir tagad LNB. kas raksturīgi - ņemot vērā, ka ideja par Gaismas pili tika apstiprināta 15 gadus atpakaļ, tad 15 gadus valdība ir konsekventi devusi Ls0.00 eksistējošo ēku remontiem un uzlabojumiem. Pie tam visas tās ēkas nepieder valstij, bet gan privātīpašniekiem ar kuriem VNĪA ir nomas līgums.

- tas ka vispār vajag vienu ēku, un tāds sadalījums pa gabaliem ir murgs, nu to es domāju var saprast tas, kurš ir mēģinājis pastrādāt kādā lielā uzņēmumā, kas ir sadalīts. Ne velti gan Hanzene, gan SEB uzsita sev jaunas ēkas un Telekoms arī plāno. Baigais ikdienas stress un galu galā neefektivitāte.

So, basically, no 15 gadiem vismaz pēdējos 5 LNB dzīvo vien ar cerību uz jauno ēku. Ja nav, tad tā vilka šodienas runāšana par to, ka ja nav jaunās ēkas, tad LNB jāklapē ciet, diemžēl uz patiesību vien velk.

(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba