Pilnmēness nogurdinātie - a kefīriņu negribēji?

About a kefīriņu negribēji?

Previous Entry a kefīriņu negribēji?4. Jan 2011 @ 13:14 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 4. Janvāris 2011 - 17:21
(Link)
Nu, runājot par Ķīnu, neesmu vēl gluži drošs, cik es uzticos šīs konkrētās valsts uz āru pieejamajai statistikai.

Padomju savienība uz āru (un arī uz iekšu) meloja tikmēr, kamēr neviens vairs viņiem neticēja. Ķīnai (tā ar nezinātāja aci skatoties) varētu būt šai ziņā labāk, bet domāju, ka arī ir liela vēlme spodrināt spalvas, kā jau totalitāri orientētai valstij, kurai sev jāpierāda, ka pie viņiem viss forši.
From:[info]karuna
Date: 4. Janvāris 2011 - 17:37
(Link)
Nav jau Ķīna vairs apjozta ar nekāda mūri. Uz turieni brauc ļoti daudz ārzemju tūristu un uzņēmēju, un nav nemaz tik grūti aptuveni redzēt, kas tur īsti notiek. Nav īsti pamata neticēt. PSRS ne tik daudz meloja, kā vairāk atlasīja patīkamos faktus un noklusēja nepatīkamos, tā radot sagrozītu iespaidu.

Bet katra valsts un pat katrs atsevišķs cilvēks tā dara. Ja mēs uzzinām, ka, piemēram, ASV slepkavības ir vairākas reizes augstākā līmenī nekā vidēji Eiropā (vienā līmenī ar Latviju, bet mēs jau zinām, ka pie mums ir bardaks), tad automātiski uzskatām, ka šis fakts ir nebūtisks, jo ASV taču ir demokrātijas un brīvības citadele un slepkavību skaits ir tikai nebūtiska atšķirība nevis apliecinājums tam, ka šī sabiedrība ir vairāk tendēta uz vardarbību. Jā Ķīnā ir lielāka iespēja, ka tevi ieliks cietumā par politiskiem uzskatiem, bet ASV ir vēl lielāka iespēja, ka tevi tāpat vien nogalinās kāds cits pilsonis.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba