Pilnmēness nogurdinātie - Komentāri

About Komentāri
8. Decembris 2010 - 15:28
ANO neko nav lēmusi un uzspiedusi. Tas, ja nemaldos, ir rekomendatīvs akts, tb ieteikums padomāt par tēmu. Un mani tas vispār necep, kā tur kuru Rifkabīli jāraksta (ja nemaldos, ir visai labi izstrādāta īpašvārdu latviskošana no lielākajām svešvalodām). Var to ņemt vērā, var ignorēt. Ja Rifkabīlis vēlas būt bez "s", tad šim gluži vienkārši nevajag šejienes pasi un lieta darīta.

Aber es cepos (un tādas manas tiesības) par uzvārdu galotnēm. Un cepšos. Jo mana vecmāmiņa bija Anna Buks, vecvecmāmiņa - Jete Buks, bet meita tagad piepeši - Buka. Jo izdomājuši jaunievedumus. Un runas vīri var lemt kā grib, manuprāt "buks" un "buka" ir divi dažādi un savstarpēji nesaistīti vārdi un nekādi pēc sava satura nevar apzīmēt vienai ģimenei piederīgos. Dzimtas uzvārds ir "Buks" un nekas cits (un pofig, ko tur pēc kārtējās varas maiņas kāds izdmājis). Tas pats pa mātes līniju. kad skatos, kā no Apfelberg ierēdņi pareizrakstības zinātāji uztaisīja vispirms Aberberg, tad Āberbergs, tad Āberbergs-Augškalns, un beigās - ja vēlies karjeru veidot un latvisks būt - tikai Augškalns. Jo galotnes vajag, kā laika maiņas prasa. Un jālatvisko visus Grinbergus par Zaļkalniem. Es saprotu, ka lielākajai daļai dievzemītes ļaužu kas senāks par 2 paaudzēm ir mistikas miglā tīts, taču man nepatīk, kad tas tiek uzspiests.

Latviskot visu priekšā un pakaļā un meklēt, kur kāda šiltīte ar nepareizu garumzīmi, valodtrēģeriem ir kudi vieglāk, nekā beidzot pēc 100 gadiem izveidot visaptverošu latviešu valodas skaidrojošo vārdnīcu. :[
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba