Pilnmēness nogurdinātie - FSI, VFF et al

About FSI, VFF et al

Previous Entry FSI, VFF et al13. Mar 2010 @ 01:07 Next Entry
nu, kā cilvēks, kas arī pirms pāris gadiem ir filozofos paņēmies, varu salīdzināties ar Gojko muti.

- Kritiskā domāšana pie Sveces = 10/10

- Golde - nebija uz vairāk lekcijām kā es. Kad vispār ieradās, mēdza uzdot kādu "jūs gribat pamosties 10os, uzliekat modinātāju un aizejat gulēt 6os, cik ilgi jūs noguļat?" tipa uzdevumu un atkal pazust līdz "lekcijas" beigām. Bet kad kaut kas bija -- tīri interesanti. Taču kopējā lietderība, manuprāt, gluži neliela un visai labi varu iedomāties, kāpēc viņu eventuāli droši vien izlidinātu teju jebkura darbavieta.

- Kūļi. Papa Kūlis tiešām viscaur mēģinājās pa smalko izrunāties, tak parasti ne par tēmu un tiešām nekas sakarīgs īpaši no viņa ārā nenāca. Par to toties ekšus likt pie viņa bija viegli.
Mamma Kūle centās runāt par tēmu, bet arī daudz ko novāvuļoja. Bet salīdzinoši noderīgāk, plus kā mīnus. Arī eksi pie viņas likt bija mierīgi.

- Freiberga. Semiotika. Varbūt drusku pasausi pirmajiem kursam, bet tikai par lietu un man personiski vismaz bija interesanti. Pagrūti, bet toties redzi, ka cilvēks pamatā godīgi dara savu darbu un rādās tiešām erudīts. m10/10.

- Kolmane. Es šur tur lasu, gan Saksis, gan citi viņu lamā par RS, bet kā pasniedzēja gana sakarīga šķita.

- Priedīte. Latviešu filozofija [vai tās vēsture?]. obligātais apmeklējums, hernhūtieši, visvisādi vāci, kas pa Latvijas teritoriju malušies. Tēma kā jau tēma, bet risinājums diemžēl vnk iekalšana eksāmeniem, kuros labāk nenākt klajā ar savām domām (kā mans kursabiedrs secināja).

- Šuvajevs un Narkēvičs -- abi visai OK.

Bija vēl tāds jancīgs tēvocis, neatceros kā sauca, šķiet mat.loģiku pasniedza, ko nez kāpēc nosauca par filosofisko(?) propodeitiku(??). Tehnoloģiski jau viss labi, Eilera apļi, trīspirkstu loģika un kas nekas, bet kas no viņa nāca ārā par dīvainībām lekcijās... tāds mājas ezotēriķis, šitāds svētdienas mēdijs!

- Ā, tad mums bija arī vieslektors Rozenvalds. Lekcijas sakarīgs, tikai drusku izbesīja eksāmenā [tu dzirdi kā tavs kursabiedrs atbild un nezina NEKO, bet tad izkauc profesoram atzīmes pacelšanu no 5 uz 8].

Nu, droši vien vēl kas, bet šitie cik necik atmiņā ir.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]laboratorija
Date: 13. Marts 2010 - 01:55
(Link)
Daberts!
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 13. Marts 2010 - 13:36
(Link)
Vo! Jā!
[User Picture Icon]
From:[info]indulgence
Date: 13. Marts 2010 - 05:45
(Link)
Man savukārt būs interesanti uzzināt, vai ļautiņus pēdējie 20 gadi ir kā mainījuši, jebšu jaunas ir tikai šlipses? T.i. vai izvērtīsies visnotaļ analītiska un argumentēta diskusija publiskajā telpā (piemēram kas līdzīgs Vācijā pēdējās desmitgadēs ritējušajam "vēsturnieku strīdam" - Historikerstreit), jebšu grēkāžus kā pierasts - izsauks uz rajona partijas komiteju, nopratinās (kurš pirmais iedomājās muti pavērty u.c. kūdīt?!) un prom uz 105. km (tb izmetīs no augstskolas)? Tas kaut kā šķietas svarīgāk par pirmkursnieku ambiciozitāti vai pasniedzēju slinkumā šķīdināto mantkārību. :)
From:[info]areems
Date: 13. Marts 2010 - 10:14
(Link)
ne pirm, bet otrkursnieks.

uz taisnošanos jau esmu izsaukts, pirmdien piespiedu kārtā jāuzstājas filozofijas programmu padomes sēdē: "Darba kārtība: Situācijas VFF Filozofijas studijās atspoguļojums ar VFF nesaistītās tīmekļa vietnēs. Ziņo: E.Freiberga un Filozofijas bakalaura programmas 2.kursa students A.Leimanis."
baumo, ka runāšot par izslēgšanu ar
[User Picture Icon]
From:[info]indulgence
Date: 13. Marts 2010 - 10:39
(Link)
Agrē sestdienas rītā līgojas uz ielas stūra rugājiem noaudzis vīrelis, neizpratnē lūkodamies apkārt. Iet garām tantuks ar iepirkumu maisiem - vīrelis šo aptur: Kundzīt, kas šī ir par vietu?
- Jums acu pierē nav? Tas tak Barona un Matīsa ielu stūris?
- Ak, neesat nu tik sīkumaina. Kas tā par pilsētu? ;)

Ja tā notiks, tad atliks tikai skumji samierināties ka pagājušā gadsimta sākumā uzņemtais kurss uz maksimāliem statistikas rādītājiem novedis tikai pie jaukiem cipariem tabulās, aber akadēmiskās aprindas vēl joprojām ir tikai analfabētisma apkarotāju provinces skolmeistaru līmenī, tb filosofu dievzemītē nav. Ir tikai tāda pati grūstīšanās pie siles, kā jebkurā pagastmājā.

Nu bet kurš gan cits kāps uz barikādēm un aicinās dzimtļaudis cīņā, ja ne pēdējais leimanis? :))
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 13. Marts 2010 - 13:41
(Link)
Pasauc arī kādus žurnālistus vai kādu, kas var fonā pafilmēt neuzkrītoši :)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 13. Marts 2010 - 13:56
(Link)
nezinu, kāda ir freiberga kopumā, bet vismaz manā 1 kursa pieredzē viņa bija ļoti sakarīga.
From:[info]areems
Date: 13. Marts 2010 - 10:12
(Link)
tas ezotēriķis laikam ir daberts.

es esmu mazliet vīlies par to, ka cd ielika manis teikto par goldi. esmu diezgan pārliecināts, ka piebildu, ka tas nu gan nav paredzēts drukāšanai, ka pirms likt kāda pasniedzēja vārdu, vajadzētu noskaidrot, vai viņiem nav nekas pretī. pats vainīgs, izmuldējos, ehh. golde kopš taviem laikiem bija labojies. lekcijas notika, bija pat mazliet saturiskas
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 13. Marts 2010 - 13:40
(Link)
Skaties kā gribi, ja runā ar žurnālistiem, viņi vienmēr jebko tevis teikto nopublicēs (jo pikantāk, jo labāk) un ja pēc tam iebildīsi, tikai plivinās acis -- "nebija drukāšanai? neko tādu neatceros!" jeb citiem vārdiem, Golden rule: nesaki pilnīgi neko tādu, ko neesi gatavs, ka pēc tam publicēs. Ever.
[User Picture Icon]
From:[info]piile
Date: 13. Marts 2010 - 11:21
(Link)
jancīgais tēvocis bija daberts. lāga cilvēks (man jau dīvainie visvairāk iet pie sirds)!

http://www.draugiem.lv/friend/?308119
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba