« previous entry | next entry »
Apr. 20th, 2016 | 12:14 am
mood: sākās

Ņemot vērā svaigi iestājušos datumu, tiem, kas nelasa mani citu sociālo profilu komentāros (tas laikam tomēr vēl būtu tā kā par daudzagru prasīts), jāņem vērā, ka kopš pērnajiem saulstāvjiem, kad beidzot pašpasludinājos par Latvijas neoficiālo gramatikas nacistu (lasi, kad mani draugi nāks pie varas, valodas ministra amats ir mans), jau veikts vērā ņemams darbs pie Latvijas nacionālā alfabēta uzlabošanas, (dažu) lieku pieturzīmju izskaušanas jeb domstarpību atsevišķos gramatikas jautājumos vienpersoniskas novēršanas, kā arī specifisku, ikdienas sarunvalodā bieži lietotu jēdzienu valodiskās leģitimizēšanas, tā teikt, tautas mēlē. Piemēram, neveiklajam jēdzienam "trollēt, troļļot" pašlaik piedāvāju trīs (3) latviskāku sinonīmu variantus: "ē-āzēt", "tīklērcināt" un "č@karēt", 150 eiro par katru; ēst tomēr vajag. Savukārt manis aprobētajam jaunajam Latvijas alfabētam jātiek papildinātam ar vismaz četriem (4) jauniem burtiem (no kuriem neviens nebūs "ŗ", jo tos taču XXI. gadsimtā spēj atšķirt tikai Bankovskis... vienalga, kurš, neatšķiru). Jāpiebilst, ka par burtiem/simboliem gan prasu 1000 eiro/gab. Bērnus arī tomēr būs jābaro. Līdztekus katram jaunievedumam varu iesniegt arī teorētisko un praktisko pamatojumu ne vairāk kā divu (2) A4 lappušu apjomā (tāme: 8000 eiro par autorloksni; savai muižai apkārt grāvis tomēr būs jāizrok, jo... nīdēji nīdīs, kā saka, un zombiju apokalipse ir tikpat vērā ņemams scenārijs). Citādi sanāks, kā tiem krieviem ar seksu un seskiem, hehehehr. "Lol nau werc." Akmens, šķēres, paper jam

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {8}

Ever After

from: [info]bauda
date: Apr. 20th, 2016 - 12:34 am
Link

Lielākā daļa sabiedrības Latvijā ir manipulējams pūlis, un "tas uzņem apgriezienus ļoti straujā veidā, kam saknes meklējamas lielajā politikā", šādu viedokli Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" pauda rakstniece Gundega Repše.

Manā režīmā par šādu valodu cien. "rakstnieci" sūtīs pa taisno uz Getliņiem, bez variantiem

Reply


Ever After

from: [info]bauda
date: Apr. 20th, 2016 - 12:38 am
Link

Saksam un viņam līdzīgajiem par katru "toletes" instanci -- nedēļa piespiedu darba Rīgas dārzu un parku sabiedriskajās tualetēs

Reply


from: [info]10m_zem_uudens
date: Apr. 20th, 2016 - 03:05 am
Link

pastāsti par to alfabētu vairāk!
un kas vainas pieturzīmēm?

Reply | Thread


Ever After

from: [info]bauda
date: Apr. 20th, 2016 - 08:09 am
Link

Paldies par interesi! :-)

Pirmkārt, mans jaunais Nacionālais alfabēts sāksies ar burtu M, vnk tāpēc, ka visas labākās lietas sākas ar M (latviešu valodā). Pēdējais burts būs K apgriezti proporcionālu iemeslu dēļ. Pārējie palix savās vietās. Otrkārt, oficiālā apritē tix ieviesti šādi simboli: "ō" (garais "o", turklāt tas, kas divskanis, turpmāk raxtīsies kā "uo"), platais "e" ("ɘ") speciāli citvalodiešiem (jeb "seskiem" un "seksam"), neoficiālā (lietošana atļauta pēc izvēles) arī "x" ("k+s", jo ekonomiskāk, kā arī kā atsvars "uo" ieviešanai; mēs tā ar draugiem raxtījām jau sen pirms frīdvalda satori), un vēl viens, kuru pašlaik esmu aizmirsis, taču nešaubos, ka 500 eiro avanss manu atmiņu ātri savestu kārtībā :-)

Savukārt, runājot par pieturzīmēm, esmu novērojis zināmu kognitīvo disonansi situācijās, kad pēc "ir" vai "nav" nāk pakārtojuma saiklis, kas it kā "pats par sevi" pieprasa komatu, taču pēc tā neseko izteicējs tradicionālajā formā (un tas netiek implicēts ar noklusēto "ir" vai citu darbības vārdu), proti, ne-nenoteiksmē. Piemēram: NAV(,) KUR IET, IR(,) KO TEIKT, BIJA(,) KAM PASŪDZĒTIES, NEBŪS(?) KO ĒST. Tad, lūk, komatu šeit vairs oficiāli nevajadzēs. Āmen. Komats būs kļūda, par ko piespiedu kārtā jāuzraxta apmēram šitik pat garš un gramatiski priecējošs texts, kādu šonakt uzraxtījis mans brālēns. (Nē, ieraxtā runa nav par maniem laukiem; mums katram bija savi :-)

Reply | Parent | Thread


from: [info]10m_zem_uudens
date: Apr. 23rd, 2016 - 01:43 am
Link

paldies.
jā, ō bija viena no iespējām, par kuru uzreiz iedomājos.
500eur izpaliks, jo o, ō un uo bija paredzēts mans kursa darbs kādreiz.. bet tad nomainīju augstskolas ;))))))))))))

par x - nu tāds, pa pusei aktuāls būtu ,jo tad jau ekonōmijas nolūkos uzrastos vēl, un vēl, un vēl..

par komatiem - tev nekad nav kur iet <-- šajā arī nebūtu vispār?

Reply | Parent | Thread


Ever After

from: [info]bauda
date: Apr. 23rd, 2016 - 03:07 am
Link

x varētu zinkā? Atļaut tad, ja teikuma vidū, bet beigās tomēr atstāt "ks" pieklājības pēc, jo galā arī nav tas. Jānis ir labs stāstniex. Piedodiet, ka biju tik kritisx. Nu nav tas. Nav tas pats, kas Rau, kādas sexīgas čixas defilē pa 卐atuvi! ;) ;)

Par parasto cenu (1500 Eur) piedāvāju "revolucionāru" risinājumu līdzskaņu kombinācijas "kš" aizvietošanai: x ar diakritisko jumtiņu vai kāsīti (nu, kaut ko tādu kā "ӂ", nelabākajā gadījumā "ҳ" vai "ӿ")

Esi gājusi baltu filologos? Es šovasar grasos stāties (gribu būt redaktors). 48 budžeta vietas, psc

Reply | Parent | Thread


from: [info]10m_zem_uudens
date: Apr. 23rd, 2016 - 05:46 pm
Link

x jau tīri dabiski ievīstās tajos, kas ir ar angliskām u.tml. saknītēm. tur varbūt pat vizuāli dabiski ieliekas... boxeršorti, piemēram ;D

vienu gadu "nomocīju". varbūt tagad sistēma mainījusies vai kā... viedokļi arī, protams, stipri atšķiras. budžeta vietas kādreiz bija 60. pēc pirmā pusgada palika 30 studenti. pēc otrā pusgada izdzīvoja kādi padsmit ;)))))
ko vēl esi piemācījies?

Reply | Parent | Thread


Ever After

from: [info]bauda
date: Apr. 25th, 2016 - 07:23 am
Link

LU angļu filoloģiju gadus divus, filosofiju... kādus sešus :) Izgājis neesmu nevienu

Reply | Parent