Kavinsky

« previous entry | next entry »
Nov. 27th, 2021 | 04:26 pm

Kavinskis ir viens no tiem dažiem, kuri visvairāk atbildīgi par 80. synthwave, retrowave, outrun u.tml. atdzimšanu un uzplaukumu š. gs. 10. gados, citiem vārdiem sakot, viens no sintezatorviļņa otrās ēras pirmajiem influenceriem, kurš patiesībā vispār tajā scēnā necik nepiedalījās ne tad, ne arī vēlāk un kura vienīgais nopelns bija lejākā skaņdarba iekļaušana negaidīti lielu (galvenokārt jau pateicoties Raienam Goslingam) popularitāti ieguvušās 2011. gada kinofilmas Drive saundtrekā. Stilīgas tačkas, neona gaismas, zamšādas cimdi, sterils smūtīness, šalants nonšalantums un viss tas.

Šoruden Kavinskis izsludinājis atgriešanos (19. novembrī parādījās pirmais singls no gaidāmā albuma Reborn), turpinot likt mīksto uz to, ka daži lohi viņu tur teju vai sintezatorviļņa dieva godā (man kaut kur jābūt pieglabātam vienam nievājošam tvītam), un skaidrs, kāpēc, jo tas vienkārši ir funky 21. gadsimta 20. gadu ciparpops. Pirms gada vai diviem daži pāris mēnešus sw klausījušies čajņiki sajūsmā spiedza par "sintezatorviļņa" (īstenībā sintpopa) elementiem Spotify ka tik ne klausītākā mākslinieka The Weeknd tabu un tabullauzī Blinding Lights, bet, manuprāt, pārspīlēti, jo arī tas ir tikai 21. gs. 20. gadu ciparpops ar sintezatorvilnīgu produkciju. Ja uzreiz pēc tam paklausās A-ha klasisko Take on Me, līdzības kā dziesmas melodijā un taktsmērā, tā sentimentā nevar nepamanīt. Bet A-Ha ir tipisks sintpops.

It's not like I'm playing a gatekeeper here though, jebšu darksynth (= dark synthwave) nemitīga jaukšana ar darkwave jau ir žanra klasika... vai klīnika (esmu FB DarkSynth kopienas moderators un actually it is mostly geitkīpings I do there)

Audiatūras saraksts:

Kavinsky - Nightcall (Blade Runner 2049 edit)
Kavinsky - Renegade (Reborn, 2021)
The Weeknd - Blinding Lights (After Hours, 2020)
A-ha - Take on Me (Hunting High and Low, 1984)

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {10}

gnidrologs

from: [info]gnidrologs
date: Nov. 27th, 2021 - 05:34 pm
Link

Kāda tava attieksme pret tādiem kā Gramatik? Man personīgi riebjas hiphops ar repošanu, bet projekti, kas izmanto tāda tipa 'grūvu' tīri instrumentāli, dažreiz ir forši.

Reply | Parent | Thread


Ever After

from: [info]bauda
date: Nov. 27th, 2021 - 05:43 pm
Link

Nezinu tādus. Kavinsky man ir diezgan lēts un neinteresants one-hit wonder, bet mans "palags" ir vairāk par to, kas ir kas. Tu viņa 19. novembra singlu noklausījies? Tas ir otrais video no augšas. Mērens sūds, kas beidzas, nemaz lāgā neiesācies (jebšu tās 2 minūtes varētu arī būt mērķtiecīgi saīsināts kaceklis).

Reply | Parent | Thread


gnidrologs

from: [info]gnidrologs
date: Nov. 27th, 2021 - 06:08 pm
Link

Piekrītu. Tā ir EHR tipa šļura. Man jams iepatikās tieši dēļ Drive un es tajā laikā uzmeklēju viņu repertuāru, kas man kopumā patika. Man patīk tā pseido 80o popmūzikas pieskaņa ar novitātēm.
Gramatiku pieminēju, jo tā arī ir pamatā sātaniskā popsa, bet ar rozīnīti, kas man liek to mazliet paklausīties.
Piemēra,
be

Reply | Parent | Thread


Ever After

from: [info]bauda
date: Nov. 27th, 2021 - 06:16 pm
Link

Tu zini, cik daudz pasaulē ir elektroniskās mūzikas žanru, tās apakšžanru un izpildītāju? Kvintiljards! Kāpēc tu te piemini kaut ko, kam ir tikpat maz sakara ar manu tēmu kā kaut kādiem The Chemical Brothers vai tml. meinstrīmam?

Reply | Parent


Ever After

from: [info]bauda
date: Nov. 27th, 2021 - 06:18 pm
Link

I mean, te nav nekā ne sātniska, ne draivīga (sterilo tačku nozīmē), vairāk kaut kādas ielas no ārpus (tusējot pie degošas cisternas zem tilta). Tu centies radīt ahujennā mūzikas pazinēja iespaidu? Nevajag.

Reply | Parent | Thread


gnidrologs

from: [info]gnidrologs
date: Nov. 27th, 2021 - 06:24 pm
Link

Da labi. Ko tu tā dusmojies? Es labi zinu kvintljardus iekš lektromūzkas , piekrītu tev par šo. Vnk padomāju parunāt par lietām, kas ir reāli interesantas gan man gan tev. Ja tas tev nepatīk, sorje. Atpisīšos lol.

Reply | Parent | Thread