⭐⭐⭐

« previous entry | next entry »
Nov. 11th, 2021 | 11:30 pm

Tā, tagad vienu par ordeņiem, jo, kā jau minēts, 11. novembris ir arī ordeņu un apbalvojumu diena, kad dažādi nopelniem bagāti latvieši tiek arbitrāri iedalīti kaut kādā acīmredzot no nopelniem izrietošā hierarhijā (ir komandieri, virsnieki, kavalieri un zemākas kategorijas ačīveri, bet tā vispār jocīgi, ka Kairišs kā komandieris var teorijā, piemēram, ownot tādu Rajecku, kas ir tikai kavalieris) un saņem attiecīgos nopelnus apliecinošus medaļjonus, kā arī zināmu par tiem (nopelniem) signalizējošu statusu sabiedrībā.

Ja man jautā, es domāju, ka šis Mildas plaukstās turētais & Zemgali kā pašpietiekamu entitāti diskriminējošais simbols ir reāli morāli novecojis, jo arī trīs zvaigžņu filmas un viesnīcas, piemēram, skaitās diezgan viduvējas. Bet kāpēc šo rakstu? Jo šogad (šodien) tika izdalīti kārtējie TRĪSDESMIT TRĪS TRĪSZVAIGŽŅU ordeņi, no kuriem pie viena ticis arī manu bērnības & ģimenes māju kaimiņš, kurš dzīvo otrpus Mārupītei (kaimiņos tiem kaimiņiem, kuri tur cūku, ko katru gadu uz ziemu nokauj). Viņam ir (vairāk vai mazāk) paveicies iekļūt tajā vidējā trīszvaigžņinieku "kastā", pie virsniekiem, kādēļ viņš var imagināri ownot, piemēram, Adrianu Kukuvasu vai, teiksim, Aiju Kukuli.

Interesanti, ka uz otru pusi pāri ielai mums kaimiņos dzīvo (pašlaik kāreiz aktīvi būvējas/paplašinās) Kalvītis, jebšu viņam gan, es ceru, nekādu ordeni neviens nekad nepiešķirs.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {0}