« previous entry | next entry »
Sep. 23rd, 2021 | 07:44 am

Es to redzu kā teju ne galveno kristietības problēmu: vismaz tās laicīgajās izpausmēs tai šķiet krietni svarīgāk ticēt pasaules ĻAUNUMAM, ka tāds bļe visur ir un tam obligāti ir jākrata, nevis racionāli balstītos apsvērumos tiekties uz vispārējo labumu un cilvēces brālību, kam it kā būtu jābūt tās priekšrakstos. Paldies Covid-19, spilgts piemērs ir daudzu kristiešu tumsonīgā pretošanās vakcinācijai un citiem pretpandēmiskajiem pasākumiem (= kopīgajam labumam), sevišķi harismātu sektu vidū, kaut kāda iluzora ļaunuma (nepierādāmas ķirzaku sazvērestības, sātanisku farmaceitu vai tamlīdzīga absurda) vārdā. Tādā ziņā pandēmija brīnišķīgi izgaismo šo Jēzus mācības sekotāju farizejiskumu, jo bērnišķīga ticība tādam Ļaunumam (no teoideologu puses -- rafinēti polittehnoloģiska ienaidnieka postulēšana) neizbēgami dzemdē BAILES, un, nespējot tās pārvarēt, šis jencīšveidīgo aptaurētais kristietis grimst aizvien dziļāk paštaisnuma, divkosības un savtīguma purvā. Negribējās komentēt pie gnidrologa

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {27}

from: virinātājs (parasti krišjānis)
date: Sep. 23rd, 2021 - 10:10 pm
Link

Dīvaini, tu runā par bailēm un ļaunumu, bet nepamani, ka tev pasaules varenie caur ikdienišķu mediju zombēšanu iedzinuši kaut kādas mistiskas bailes no KOVIDA, kas tev liek nevakcinētos uzskatīt burtiski par ļaunumu zemes virsū. Nešķiet tā, khemm, pašatceļoši?
Turklāt, vai tev pašam nešķiet, ka šīs mūžīgās liberāļu pret ortodoksiem kristiešiem izvirzītās apsūdzības "farizejiskumā" ir nedaudz nodrāztas un garlaicīgas? Viņi taču nav lasījuši bībeli. Ko viņi vispār zina par farizejiem.

Reply | Thread


Ever After

from: [info]bauda
date: Sep. 25th, 2021 - 09:33 am
Link

Ok, nevajag dirst, tikpat labi TEV "neikdienišķie mediji" (šarlatāni un sensacionālisti) ir iedzinuši mistiskas bailes no kaut kādiem "pasaules varenajiem", turklāt tādas, kas mudina uz sociāli antagonistisku rīcību. Ja tu esi Krišjānis, tad jāteic, ka līdz pat iepriekšējai "domu apmaiņai" kaut kur šeit es pat nebiju līdz galam aptvēris, ka neesi tikai fanātisks neopuritānis, bet arī reāli tici tiem ķirzakcilvēku, Aleksu Džounsu, QAnon u.c. murgiem. Cilvēks, kas studē VFF doktorantūrā, psc, nopietni?

Rodas tāds iespaids, ka tu apkaro kaut kādu izdomātu manis tēlu, ko identificē ar visiem liberāļiem un ļauno tavā pasaulē, bet es taču zinu, ka tu par mani neko daudz nezini. Nav man nekādu baiļu no KOVIDA; kopš praktizēju Vima Hofa metodi vispār jūtos veselības ziņā neuzvarams, bet nevēlos arī būt tā aita, kas blēj par "dabīgo imunitāti" un noraksta autoritāšu apstiprinātus epidemioloģiskos draudus kaut kādā wishful thinking reibumā. Nav man arī iebildumu piedalīties globālā eksperimentā, ja tas nāk par labu cilvēces veselumam, un mazliet kļūt par biokiborgu, jo why the fuck not. I'm not that important. Diezgan likumsakarīgi, ka nevakcinētie no šāda redzespunkta manā uztverē ir egoistiski mīkstčauļi.

Rezumējot tu velti cīnies ar nepareizajām vējdzirnavām, turklāt no paša pirksta izzīstām. Es esmu lasījis Bībeli un zinu, kas ir farizeji. Jau skolas laikā mums vienā šaurā lokā tas bija tāds nenopietns eifēmisms ne pārāk krietniem cilvēkiem (mēs gan teicām varizeji ar v). Bet nemaz nav jābūt lasījušam bībeli: farizejisms ir definēts latvju Tezaurā kā liekulības, svētulības sinonīms, tātad lietot to drīkst katrs: https://tezaurs.lv/farizejisms

Reply | Parent