« previous entry | next entry »
Feb. 6th, 2016 | 01:32 pm

Tajā pretbēgļu retorikā mani visvairāk smīdina runāšana daudzskaitlī: "Kāpēc mums? Kāpēc pie mums? Kas mums tagad te būs?" utt. Tā, it kā "visi" pieskaitītu sevi šajai postpadomiskā upura pozai. Nav nekādu "jūs". Esi tikai tu un tavi rasistiskie draudziņi.

Tags:

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {60}

from: virinātājs (parasti krišjānis)
date: Feb. 6th, 2016 - 10:55 pm
Link

patīk/nepatīk, iestājoties ES mēs uzņēmāmies noteiktas saistības. "bēgļu tēma" ir viena no šīm saistībām. es uzskatīju, ka mēs sasteidzam iestāšanos ES, nepatīka, ka mēs iestājamies, kā nabagu, lūdzēju un upuru zemes pārstāvji cerībā uz lielo onkuļu dāsnumu. nebiju principā pret iestāšanos, bet pret to, kādā stāvoklī atradās valsts iestāšanās brīdī. tai pat laikā, vērojot valsts iekšīenē notiekošo, skaidri bija redzams, ka nekas kardināli nemainīsies vēl ilgu laiku, līdz ar to, kāpēc gan neiestāties un neizmēģināt veiksmi?
man nav saprotama nekontrolēta šaubīgas izcelsmes bēgļu plūsma, neko labu tajā nespēju saskatīt, tikai nepatikšanas un pārpratumus, savukārt, LV gadījumā es neredzu problēmu uzņemt 7-100-700 puslīdz rūpīgi selekcionētu bēgļu. vienīgais jautājums, kurš man automātiski rodas - vai mēs esam gatavi uzņemt? vai valstī ir sasniegts noteikts līmenis, vispārējais dzīves, tolerances? man šķiet, ka nē. tāpēc man ši tēma joprojām liekas strīdīga. tikpat strīdīga, kā sajūta, ka es skaidri apzinos, ka lielākā daļa vienkārši bēg uz šejieni cerībā uz rietumu pasaules leiputrijas labumiem. savā ziņā, tieši tāpat, kā mēs bēgam no latvijas. tikai mūsu ir mazāk un mēs esam klusāki, un pazemīgāki. man ir aizdomas, ka tie, kas bēg no kara, tur tā arī paliek, nomirst pa ceļam, noslīkt vidusjūrās. līdz mums tiek apķērīgākie un nekaunīgākie, jo tam ir vajadzīga nauda.
bet es neredzu viņu sejas un acis, man nav ne jausmas, kā patiesība ir.

Reply | Thread


gnidrologs

from: [info]gnidrologs
date: Feb. 7th, 2016 - 05:24 pm
Link

Jo ilgāk nebūs ''vajadzīgais tolerances līmenis'', jo labāk. Es neesmu dzirdējis, ka kāds protestētu pret ķīniešu vai indiešu imigrantiem, kas labi zināmi kā čakli un viegli integrējami iebraucēji. Netolerance ir pret potenciālus draudus nesošiem babajiem. Un rightly so. Nevienas valsts politiķi nedrīkst būt gatavi upurēt vietējo pilsoņu drošību, lai apmierinātu personīgo iekšējo pūkaino fīlgudu par to cik cēli humānisti viņi ir.

Saistības par bēgļu uzņemšanu saskaņā ar starpt. līgumiem nenozīmē, ka mums jāklausa ES vai Vācijas diktāts šajā jautājumā, kur nu vēl jāpieņem kvotas. Čehija, Polija, Ungārija, Dānija un dažas citas valstis jau parādījušas vidējo pirkstu šiem ES mēģinājumiem i nekas. Rūpīgi selekcionēta uzņemšana - jā piekrītu.

Reply | Parent


Ever After

from: [info]bauda
date: Feb. 7th, 2016 - 05:48 pm
Link

Lūk, patikt/nepatikt -- tā ir katra individuālā lieta. Man arī (varbūt) nepatīk, ka 2014. uz Eirovīziju neaizbrauca Olga & Līgo, bet Islāms vispār besī visvairāk no visām reliģijām noteikti, taču tas, ko es sagaidu no sevis un saprātīga, mūsdienīga "Eiropas cilvēka" ir būšanu 'the bigger person' tajā situācijā, kāda tā ir. Un skaidrs, ka gandrīz nevienam no interneta kareivjiem 'nav ne jausmas', tādēļ atļaušos ielikt saiti uz vienu labu tulkojumu: https://www.facebook.com/ilze.zeivote/posts/1013788678667443

Reply | Parent