Better jungler wins

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:28 am: brah, seriously?
nu ko ja ķīna aprīs taivānu, varēs teikt atā normālām videokaršu cenām. it kā jau intels cels baigo fabriku štatos (viņiem šogad iznāk pirmās dedicated kartes), bet kamēr to pabeigs hvz. un vēl arī jautājums kas būs ar mums, jo pēc ukrainas ir skaidrs ka esam nākamie (baltijas valstis) - vienīgais, kas pagaidām to veco kraķi attur ir nato klātbūtne, bet arī to pārbaudīs agri vai vēlu. ja vien viņs pats nenoliek karoti.

may you live in interesting times - esot ķīniešu paruna/lāsts.

Comments

[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:February 24th, 2022 - 05:45 pm
(Link)
Vot es tieši tagad cierēju beidzot pēc ilgiem gadiem sēdēšanas uz prastiem laptopiem pārmaiņas pēc paņemt stacionāro, kas vilks visas spēles vismaz uz normāla 'high'. Ne ūber šmūber grafixx whore, bet, lai nekas neraustās un freimreits negriež acīs ar žileti.
Paskatījos dažos daķu veičos (dato.lv, 1a, dateks, vēl kaut kas) un izskatās, ka bez puzotras štukas tikai par sistēmbloku cauri netikt. SSkā varētu paņemt lietotu tajā kategorijā par +/- štuku.
Kā saprotu tas viss dēļ minētajām GPU, kas normālā mid high endā tagad maksā 600 un uz augšu. Esmu pilnīgi ārpus cilpas par šī brīža dzelžiem, tāpēc gribu jautāt tev. Kādu aptuvenu komplektāciju tu ņemtu šādam pieprasījumam?
Vai vajag obligāti RTX 3tūkstgošās vai varbūt pietiek ar to pašu GF1600kautas? Kādi tagad ir Radeōni (senāk kompjusnobi daudz govņījās) vai varbūt tagad ir trešie varianti?
Vai obligāti labāk i7 un uz augšu vai spēļiem un primitīvām mājas darbībām pietiek pat ar i3. Kas ar to Ryzenu?
Rams? 8-16-32? Nav ne jausmas cik tieši vajadzīgs tagadējiem spēļiem. Piemēram, tagad laikam būs Stalker 2, kas gan jau būs stipri prasīgs un to jau nu gribētos paprovēt. vajag tos 32?
Dzesēšana un barošanas kastes watāža?
Varbūt zini kādu īpaši izdevīgu veikaliņu?
Ja slinkums, atmeties vienā teikumā.
[User Picture]
From:[info]batou
Date:February 24th, 2022 - 09:40 pm
(Link)
dateks ir visuzticamākais, bet arī visdārgākais variants. bet ar visādiem ļevajiem neta veikaliem iesaku uzmanīties - var uzmest. man tā bija, tiesa gan naudu atguvu atpakaļ pēc draudiem. var ņemt lietotu bet pašlaik arī lietotajiem ir uzskrūvētas cenas, tāpat kā lietotajiem auto.

Normālā high endā cenas LV pašlaik ir pāri 1000. var mēģināt pa tiešo importēt (neesmu gan to darījis, tā ka nezinu kā ar to), bet tur būs arī problēmas lai tiktu rindā - jo deficīts.

Priekš lielas daļas jauno geimu es tomēr ņemtu RTX (minimums 3060, 3050 jau nav vairs jēgas tad var mierīgi uz 2000 sēriju skatīties - 3060 starp citu skaitās mid nevis high end). RTX tāpēc lai būtu DLSS, ja DLSS nav aktuāls tad vari ņemt radeonus, bet tie arī maksā uzskrūvēti, tā ka nekāda dižā ietaupījuma nav. GTX 1650, 1660 un 1660 Ti - tikai ja gribi spēlēt pašlaik kaut kādus uz medium settingiem bez DLSS + tās kartes nav domātas lai geimotu nākotnes geimus (ja nu uz minimal maybe). par DLSS negribu daudz rakstīt (tur labāk palasi dažādus neta resursus) - varu tikai pateikt ka man uz manas 2070 Super Dying Light 2 iet uz high ar 90+ fps, bez DLSS droši vien būtu kaut kur 60+. Tā ka atšķirība var būt ap 30%. bet atkal tas katram geimam atšķirās - cik nu labi DLSS ir implementēts. Radeoniem ir sava upscale tehnoloģija (ne gluži tik laba kā DLSS), bet kā jau rakstīju tie arī dārgi. Priekš geimošanas pilnīgi pietiek ar Ryzen - ieteiktu 5600. man pašam manā buildā stāv 3600x un pilnīgi pietiek priekš manas monitora izšķirtspējas (2560x1440). Rams - 16 GB pilnīgi pietiek, priekš ryzena - 3200 mhz. var ņemt 32 GB (būs kaut kur 100 eiro plusā) ja gribi kaut ko darīt photošopā vai premjerā. Par dzesēšanu ar normālu keisu nav īpaši jāiespringst (nu ja vienīgi procim, lai būtu klusāks). Vatāža - idk nu man laikam bija (precīzi neatceros kā nekā 2 gadi jau pagājuši) 850. Bet ja neņem jaudīgu videokarti pilnīgi pietiek ar 750 vai 650. galvenais neņemt lētu ķīniešu sūdu - tur svarīgi lai ir no uzticama ražotāja.

nekādus īpaši izdevīgus veikalus gan nezinu, ieteiktu veikt pašam savu izpēti - do your own research, jo katram (tāpat kā ar auto) ir savas vajadzības un budžets. nāksies nedaudz palasīt pakasīt pakausi un atkal palasīt, es kaut kur gadu aptuveni skatījos ko man ņemt (jo es īpaši nesteidzos, toreiz arī nebija tāda deficīta).
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:February 25th, 2022 - 05:22 pm
(Link)
Paldies!
[User Picture]
From:[info]batou
Date:February 24th, 2022 - 10:35 pm
(Link)
starp citu stalkeris maybe būs jāgaida ilgāk -_-:

https://store.steampowered.com/news/app/1643320/view/3115932326049331518
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:February 25th, 2022 - 05:24 pm
(Link)
Es jau viņu tā baigi negaidu (gan jau būs dumbed down scriptisk un ar quick time eventiem vai tml), tikai pieminēju kā benčmarku, uz kuru tēmēju. Lai viss jaunais ietu bez žagām, bet ne obligāti uz ultra max.
Powered by Sviesta Ciba