virtuālā klade - [entries|archive|friends|userinfo]
balts_sunis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[May. 18th, 2020|05:15 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
kārtējo reizi pie manis atgriezušās domas par soctīklu izdzēšanu uz kādu ilgāku laiciņu. zinu, ka tā ir laba prakse, esmu to jau darījusi, turklāt šajos laikos nekas jau īsti arī nav jāredz tīmeklī. ziņas ir viena lieta, bet man bieži vien ir par daudz citu cilvēku dzīvju, kuras nav iespējams neredzēt, ja nebloķē, nemutē vai nedzēš visu pavisam ārā. nebūs jau arī nekas jauns, ja teikšu, ka citu cilvēku dzīvju redzēšana diendienā ievērojami pasliktina domas par savējo - sākot no izskata un fiziskās formas beidzot ar attiecību statusu.

šobrīd vēl esmu gaidīšanas/procesēšanas fāzē, lai gan nav pilnīgi nekādu iemeslu visu neizdzēst. vienkārši domāju, ka šobrīd nav TIK traki kā ir bijis. bet, ļoti iespējams, nav nemaz jāgaida TIK traks brīdis.
linkbūs

Comments:
[User Picture]
From:[info]eos
Date:May 18th, 2020 - 08:24 pm
(Link)
šis tā dīvaini. Kad 2014.g ieviesu feisbuku, lai sazinātos ar māsu ārzemēs, kad 'tā studēja, likās ir jēga. Ap 2015.g viņa no 250km attāluma pārvācās uz 2km attālumu un mēs tikāmies vēl retāk, kā tad, kad viņa dzīvoja tajos 250km.

daži cilvēki ir whatsapp. daži epastā.

Es vispār uzskatu, ka tikai tie cilvēki, ko esmu satikusi šogad, ir mani draugi. Uz cik pirkstiem tas ir - mamma, tētis, māsa, divas draudzenes, gf.

Nu tā. un viena no tām draudzenēm ir cibā, gf ir cibā, tāpēc ciba vēl ir.
From:[info]balts_sunis
Date:May 18th, 2020 - 08:46 pm
(Link)
jā, es domāju līdzīgi. nav jau tā, ka bez fb un instagram nav iespējams sazināties, tieši, kā tu saki - ir whatsapp, vienmēr var piezvanīt un, ja ne, tad ne.

cibu vispār neuzskatu kā soctīklu, laikam galvenokārt tādēļ, ka tas galīgi nav meinstrīm un te ir tikai "izredzēta publika". plusā, nav vizuālā stimula (bildes, video), kas atstāj vietu iztēlei.
[User Picture]
From:[info]eos
Date:May 18th, 2020 - 08:51 pm
(Link)
man laikam ir citādi, jo telefons ir tikai darbam.

Esmu pie tiem, kas uzskata, ka ilgstoša (vairāk kā 10 min dienā) runāšana pa mobilo kaitē smadzenēm un nogurdina, tā kā izvēlos e-pastus.

cibā ir sanācis iepazīties ar vairākiem cilvēkiem, taču šobrīd esmu tajā savādajā grupā: "pāri 30, bez bērniem un bez iespējas pie tādiem tikt",

tā kā man vienkārši interesē visādi tur jaunieši un mākslinieki, kuri arī atliek tos bērnus, jo life is fun, un zinātne/māksla arī ir tā vērta lai ziedotu savus labākos dzīves gadus.


From:[info]balts_sunis
Date:May 18th, 2020 - 08:57 pm
(Link)
iespējams, tā savā ziņā ir vecuma lieta, jo es savā svaigi trešajā gadu desmitā, šķiet, vēl tikai veidoju lielu daļu dzīves svarīgākās attiecības (ja vien varētu zināt, kuras tās ir :D bet tas jau ar laiku tad izzīmējas), tāpēc samērā regulāra sazvanīšanās ar draugiem man ir nepieciešama. piederu arī pie tiem, kas uzskata aci pret aci > zvans > sarakste, tāpēc kovida laikā visbiežāk tiek izmantota sazvanīšanās funkcija.
[User Picture]
From:[info]eos
Date:May 18th, 2020 - 09:01 pm
(Link)
Man arī aci pret aci pirmajā vietā. Pēc tam papīra vēstules, tad e-mail, tad skaips.

Bet nu es cibā atradu savu pašreizējo gf, uzaicināju uz tikšanos, un tā jau 3 gadus esam... draugi cibā :D

es gan uzskatu, ka šajā covida laikā var satikties divi cilvēki, ja ir draugi, iet pastaigāties, un no 12.marta tas ir atļauts, tā kā lai iepazītos un aizietu uz kafejnīcu padzert ūdeni/sulu/u.c. ir tieši labs laiks.

Taču citi laikam domā citādi.
From:[info]balts_sunis
Date:May 18th, 2020 - 09:08 pm
(Link)
ak, pareizi! pavisam aizmirsu par papīra vēstulēm, pret tām man arī ir liela mīlestība.
un par tikšanos, protams, ka es arī ar saviem draugiem divatā tiekos, bet tomēr redzamies daudz retāk nekā iepriekš, kas ir tikai loģiski.

par cibu arī nekad nav bijis šaubu, ka te iespējams atrast labus draugus un ne tikai :)
[User Picture]
From:[info]eos
Date:May 18th, 2020 - 09:24 pm
(Link)
lai arī man bija rule, ka es piedraugoju tikai tos, kas dzīvē satikti, taču pēc šī ieraksta saprotu, ka laikam jau ir vērts arī citus.

Jo nu - darbs, ticība/reliģija, ģimene - tie ir vieni cilvēki.

Draugi ir kaut kas tāds, drīzāk vienāda humora izjūta. Un 'Tavā blogā imponē orandžā krāsa, jo tā ir 2.čakras krāsa, kura man šobrīd ļoti aktuāla.
From:[info]balts_sunis
Date:May 18th, 2020 - 10:03 pm
(Link)
paskat, cik jauki! čakras arī saved cilvēkus :)
[User Picture]
From:[info]eos
Date:May 18th, 2020 - 10:12 pm
(Link)
jā, es par šo uzrakstīšu tūlīt. kaut kas atvērās šajā sakarā laikam.
[User Picture]
From:[info]rugetta
Date:May 18th, 2020 - 08:27 pm
(Link)
es sapratu, ka šobrīd instagramā sekoju pārāk daudziem cilvēkiem, kuru dzīve ārpus manas sadarbības ar viņiem sp mani īsti nepiš, bet, es nezinu, kaut kāda jaunā pieklājība piesekot tiem, ar kuriem (esi spiests) komunicēt puslīdz regulāri. turklāt viens meičuks piektdienas zoom ballītē mani izgrūda no instagramā neatsekošanas skapja un es kaut kādu iemeslu dēļ tomēr to izdarīju. :D nekādas īpašas emocijas tas manī neizraisa, bet nu esam katrs sava taimlaina kurators, ko varam pielāgot, kā vien pašam tīk, tad nahuj liekam skatīties uz kaut ko, kas neinteresē? koalu video gan varētu būt mazliet vairāk.
From:[info]balts_sunis
Date:May 18th, 2020 - 08:50 pm
(Link)
es arī ar šo problēmu saskāros. "sekoju pieklājības/pienākuma pēc". ja man neinteresē, man neinteresē. tādos gadījumos instagramā izmantoju brīnišķīgo "mute" opciju, un fb ir opcija "unfollow". saprotu, ka cilvēki var pamanīt, ka nespiežu like viņu bildēm, bet nu, es atvainojos, ja tu mēri mūsu attiecības tajā, ar cik like mēs ikdienā apmaināmies, man nav nekādas intereses uzturēt ar tevi attiecības.
tā kā jā, paši esam kuratori, un koalu un ronīšu video nekad nevar būt par daudz. ;)