i love you i love you i love you - [entries|archive|friends|userinfo]
az

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[3. Jun 2020|13:30]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkjā/nē

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:3. Jūnijs 2020 - 20:45

Re: rasisms

(Link)
Nogalinātajiem nav nekādas saistības ar policijas brutalitāti, tieši otrādi – šie upuri ir tāpēc, ka policija tagad ir īpaši maiga. Vairums upuru nemaz nav protestētāji – tie ir paši policisti, veikaliņu īpašnieki, arī daži marodieri utml.

Man liekas, ka protestētājiem ir diezgan vienaldzīgi, kas notiek viņu darbības rezultātā. Tur nav tādas stingri nodalītas grupas, viss notiek ļoti stihiski un neparedzami. Protestētājiem būtu labi jāapzinās, ka viņi piesedz šos marodierus. Tā kā viņi to nedara, tad secinu, ka viņu spontanitāte ir pārmērīga.

Man vienalga, ko tu dari ar savu naudu. Vienkārši tas, ko cilvēki saka, neatklāj viņu pozīciju. To atklāj tas, ko viņi patiesībā dara.
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:4. Jūnijs 2020 - 13:24

Re: rasisms

(Link)
protestētāji (miermīlīgie) realizē savas konstitucionālās pulcēšanās tiesības. valdībai ir opresīvie līdzekļi un valdība rīkojas nepareizi lietodama spēku un piesaukdama militāristus pret saviem miermīlīgajiem protestētājiem, nevis izmantodama savus resursus, lai apturētu marodierus.
marodieri un laupītāji ir cita cilvēku grupa.

amerikā ir sistemātisks rasisms. vēl vairāk, gan jau tev arī ir savi biasi (tāpat kā man) pret atšķirīgām cilvēku grupām (svešie), sākot ar somiem (dzērāji), igauņiem (čammas), lietuviešiem (tirgoņi), portugāļiem (slinki un nabagi), spāņi (slinki), romām (zagļi), ķīniešiem (šķībacainie), indiešiem (...), krieviem (....) un tā tālāk - mēs visi esam jaukāk noskaņoti pret tiem, ar kuriem mums ir vairāk līdzīgā, kā atšķirīgā, un ādas krāsa cilvēkus padara ļoti atšķirīgus -
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:4. Jūnijs 2020 - 15:04

Re: rasisms

(Link)
Man nav šādu aizspriedumu pret cilvēku grupām. Es esmu autists un redzu pasauli savādāk. Nevajag vispārināt.

Man arī nav aizspriedumu pret protestētājiem. Es tikai secinu, ka marodieri izmanto miermīlīgo un naivo protestētāju pūļus, lai darītu savus ļaunos darbus. Tā nav policijai tik viegli atrisināma problēma (esmu jau lasījis, kā par to stāsta paši iesaistītie protestētāji). Ja protestētājiem tā vairāk rūpētu, tad viņi paši to būtu novērsuši.
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:4. Jūnijs 2020 - 15:27

jocīgs putns

(Link)
:) klau, tevi dara agresīvu vai izraisa neizpratni, ja kāds savu ādas krāsu plivina kā citādības karogu un pieprasa iejūtību un sapratni, bet, ka tu savu autismu plivini kā citādības karogu, tas tev liekas O.K.? dari otram (ar ādas krāsu), kā gribi, lai dara tev (ar autismu).

labi, ņemšu vērā, ka esi autists, lai ko tas arī nenozīmētu. savā mūžā esmu satikusi tikai vienu mazuli ar autiska spektra traucējumiem, viņam bija divi gadi un viņš smērēja uz sienas savas kakas (to gan dara arī citi mazuļi bez autiska spektra traucējumiem), un tā arī ir visa mana limitētā pieredze. man nav ne mazākās jausmas, kā autisms izskatās no iekšpuses -
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:4. Jūnijs 2020 - 15:35

Re: jocīgs putns

(Link)
Nespēju izlobīt, ko tu ar šo gribi pateikt?

Jo piemēram šis tevi dara agresīvu vai izraisa neizpratni, ja kāds savu ādas krāsu plivina kā citādības karogu un pieprasa iejūtību un sapratni – nepavisam nav taisnība.

Es vienkārši pateicu, ka esmu autists, lai tu necenstos pieņemt, ka es domāju tieši tāpat kā tu.
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:4. Jūnijs 2020 - 15:41

Re: jocīgs putns

(Link)
nevaru palīdzēt. :) es nezinu, kā paskaidrot tā, lai tu saprastu un tad es padomāju, ka, varbūt nevajag neko skaidrot -

hasta manjana, mīļais cibas draudziņ, es eju auklēt savas galvassāpes.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:4. Jūnijs 2020 - 15:44

Re: jocīgs putns

(Link)
Priecīgu tev dienu!