i love you i love you i love you - [entries|archive|friends|userinfo]
az

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[19. Jun 2024|23:15]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
flamingone
F L A M I N G O N E, a real image by Miles Astray, won an artificial intelligence photography competition before it was disqualified.
I was hoping that if it won, it would show that nature still outdoes the machine in terms of creativity and beauty and fascination
Linkjā/nē

Comments:
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:19. Jūnijs 2024 - 23:41
(Link)
Kas vērtēja? Ai?
[User Picture]
From:[info]az
Date:19. Jūnijs 2024 - 23:43
(Link)
vērtēja cilvēki
From:[info]antiprojekcija
Date:20. Jūnijs 2024 - 10:58
(Link)
Kad pirmo reizi redzējām AI bildes, likās wow, ko tik ar to nebūs iespējams izdarīt. Tagad, kad tās bildes ir visur, kļūst skaidrs, ka tās visas ir līdz bezjēdzībai neiedvesmotas un garlaicīgas, un tāpēc samey. Tā vietā lai spētu "atveidot jebkura mākslinieka" stilu kā mums solīja, patiesībā šiem AI ir izrādījies katram savs uzreiz atpazīstams rokraksts.

Diemžēl, tas netraucē mediju kompānijām masveidīgi aizstāt māksliniekus ar šo drazu. Es daru savu mazo daļu - cenšos nemaz nesākt lasīt rakstus, ja tie ir ilustrēti ar AI. Manuprāt, tas ir diezgan labs zemas kvalitātes signāls. (Nu izņemot personīgos blogus - tiem tā laikam ir modes lieta)
[User Picture]
From:[info]az
Date:20. Jūnijs 2024 - 14:54
(Link)
pieņemu, ka ai izmaksā daudz lētāk un ne visi var atļauties brīvpieejas rakstiem nodrošināt maksas ilustrācijas, tādēļ es neesmu tik kritiska. ;]
bet mani kopumā šajā stāstā aizkustināja uzvara, pats attēls, un žūrijas vadība: Lily Fierman, director of the organization that put on the 1839 Awards, said, “We fully appreciate the powerful message Miles relayed with his submission.… We agree that it is an important, relevant, and timely statement.”