(no subject)

« previous entry | next entry »
Apr. 25th, 2017 | 12:25 pm

slikti jūtos, kaut kas negatīvs mani emocionāli ir saviļnojis --> tātad dzeršu
noticis kaut kas ļoti labs, jūtos lieliski, jānosvin --> tātad dzeršu

būtībā liekas, ka visi tā vien vnk grib dzert, jāatrod tikai iemesls, lai tas būtu legit un sabiedriski appropriate. kādēļ tas ir ok? mēs visi katru dienu piedzīvojam emocionālus saviļņojumus, kādēļ ir nepieciešams alkohols, lai to izdzīvotu?

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {18}

cukursēne

(no subject)

from: [info]saccharomyces
date: Apr. 25th, 2017 - 04:28 pm
Link

jā, ka es Tevi saprotu, man vienmēr ir bijusi sajūta, ka te ir kaut kāds bandwagon, kurā es cenšos ielēkt un man nesanāk. vidusskolā un uni es vēl mēģināju cītīgi dzert, bet tagad vienkārši beidzot esmu pieņēmusi, ka varbūt vienkārši neesmu domāta tādai "jauniešu dzīvei", un, atskaitot retus izņēmumus ar netieša peer pressure kontekstu, dzeru tikai tad, ja man gribas vīna/alus/cita dzēriena garšu, principā - gandrīz nemaz. un lielākoties tas notiek pilnīgi random vakaros.

taisni šodien lasīju rakstu par to, kā straight edge kustība atdzimst, un ka pēc kaut kādas ASV NVO datiem pirmo reizi vairāk nekā puse nepilngadīgo jauniešu aptaujās norāda, ka pēdējo 30 dienu laikā nav ne smēķējuši, ne lietojuši alkoholu, ne citas apreibinošas vielas.

bet vispār jau ir tikai loģiski, ka cilvēki, netiekot galā ar savām emocijām, meklē veidus, kā tās notrulināt, un alkohols, iespējams, ir ērts un sociāli pieņemams veids, kā to darīt.

Reply | Thread


wensdy

(no subject)

from: [info]wensdy
date: Apr. 25th, 2017 - 07:59 pm
Link

jap, atslēgas vārds ir "sociāli pieņemams". tā ir tradīcija, mēs esam dzērāju kultūra, vairums rituālos ir alkohols - kāzas, bēres, sabrūvētais alutiņš Jāņos. tā ir norma un alkohols ir ļoti pieejams. reklāmas arī - tur visi ir skaisti, priecīgi, sociāli, neskatoties uz to, ka alkohols ir depresants un iznīcina smadzeņu šūnas.

Reply | Parent