22 September 2021 @ 09:49 pm
 
daudz domāju par laika menedžmentu. kā padarīt ikdienu brīvāku. vieglāku. cik daudz laika aiziet, lai "palaistu darbus" ("to run errands" man gūglis piedāvā tulkot tieši šādi).

katrai lietai seko pienākums - vai nu to kārtot (mantas), vai to uzturēt (nekustamie īpašumi), vai to apsaimniekot (zeme) vai tajā regulāri ieguldīt naudu (transportlīdzekļi).

// es, starp citu, beidzot redzu burvību dzīvesvietas īrēšanai. es gan vēl neredzu, ka man tas derētu, nē, bet es saprotu, kāpēc ir patīkami ilgtermiņā īrēt. tik daudz mazāk rūpju!

(un tad vēl tā skaudība uz dienvidniekiem, eh. ir daudz patīkamāk dzīvot Korfu vasarā, kad nevajag pat apakšveļu, nekā Rīgas septembrī, kad minimums ir piecas kārtas drēbju)
 
 
( Post a new comment )
[info]polija on September 23rd, 2021 - 11:09 am
lūk, lūk, lūk! Jo vairāk lietu, jo vairāk rūpju.
Tb lieta nebeidzas ar tās iegādi. Nauda nebeidzas r tās nopelnīšanu, utt..
Un jāizvēlas tas viss, lai tas iguvums no tā nepirktā, nopelnītā, būtu lielāks, nekā tie izdevumi, rūpes, saistītās "izmaksas" (tai skaitā veselības ziņā), utt..
Par īri runājot esmu kalkulējusi, ka esošajam dzīvoklim īre ir atmaksājusies jau ļoooooti sen (tb tas, kanopirku, nevis īrēju). Nu nav arī bijis, tā, ka kaut ko nedarītu, jo ir šis dzīvoklis.. Pluss savam ir tas, ka Tevi nevar vienā jaukā dienā zilkt laukā (kā mums te mēdz nereti notikt) :D
Mīnusi arī, protams, ir.. Kaut ka'di remonti, utt. Bet nu ilgtermiņā īrējot tāpat jau kaut kas jāiegādā, jāremontē. Bet ilgtermiņā dzīvojot vienā vieā, tad var pielāgot bērnu skolas, savus darbus, utt. Tai izvēlētajai ērtajai dzīvesvietai, nevis sākt visus vadāt tur un tur, pats braukāt tur un tur, bet tad piepeši atkal jāpārvācas, uzreiz kaut kas var nebūt vairs pietiekami ērti un samenedžējami, pat pārvācoties puslīdz tā paša mikrorajona ietvaros..
(Reply) (Link)