28 May 2019 @ 10:25 am
 
vai karalis ir kails?
jeb Dvēseļu Utenis man likās kā tāds žetonvakara uzvedums. labs, jā, bet žetonvakars. joki jēli (ar dažiem izņēmumiem - "pirmā reize Ānmaņa nometnē Engurē"), visi tēli plakani, tāpēc arī aktieriem nav, ko spēlēt, nav aktiermākslas, nav dramaturģijas, telpa ir saistoša īsu brīdi, bet sākumā, kad vēl nepamet tāda maza kauna sajūta "ko es te daru".
 
 
( Post a new comment )
...[info]malfor on May 29th, 2019 - 12:35 pm
es arī izrādi skatījos pēc balvas piešķiršanas fakta, kas varbut ietekmēja manas ekspektācijas, bet nedaudz piekrītu tev. tā jau ok, bet nebiju pārlieku sajūsmināta. man atkal kādu pirmo pusstundu riktīgi uz nerviem krita tā konstatā strīdēšanās bļaujot. man ļoti nepatīk tāda ilgstoša kliegšana strīdēšanās kontekstā, un es atceros, kā sēdēju tur un domāju, ka esmu dimbā, jo droši vien viņi visu izrādi kliegs. bet viņi rimās, paldies dievam.

vairāk par formu mani kaitināja tas, ka vēstījums tāds pašvaks (no sērijas - mēs te parādām visādus sensitīvus jautājumus, bet nekādu nostāju neieņemam, lemiet vien paši), ko esmu ievērojusi ne tikai šajā DDT izrādē. es gan apzinos, ka tā ir tikai mana personīgā preference un droši vien esmu mazākumā.
(Reply) (Link)