Asiize

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:47 am: Man tomēr kaut kādas problēmas ar to naudas vākšanu nojaukšanai. Es saprotu, ka tas ir simbolisks akts, ka var kārtīgi izsmieties par to, ka it kā ždanoka ziedojusi, ka katrs ar savu naudu dara kā grib un citu vajadzību piesaukšana, kurām trūkst finansējuma, šajā situācijā varbūt ir lieks vatabautisms. Bet es nevaru nedomāt, kā jūtas kāds, kas tajā pašā ziedot.lv platformā blakus linkā mēģina sakasīt piecus vai desmit tūkstošus bērna rehabilitācijai, piemēram. Tāpat nesaprotu to plānoto gājienu. Esmu par to, ka jājauc nost.

Comments

[User Picture]
From:[info]au
Date:May 13th, 2022 - 11:18 am
(Link)
Jā, man liekas, ka varētu teikt - eu, Rīga, nojauc pa saviem līdzekļiem!, un saziedoto izdalīt citiem. Ukraiņiem, bērniem, slimnīcām.
[User Picture]
From:[info]daina
Date:May 13th, 2022 - 01:07 pm
(Link)
man liekas, ka nu, lai jau vāc tos līdzekļus nojaukšanai, ja grib, bet ziedot.lv tomēr nebija īstā platforma, kur to darīt
[User Picture]
From:[info]au
Date:May 13th, 2022 - 01:15 pm
(Link)
jā, arī tas.
From:[info]dute
Date:May 13th, 2022 - 06:32 pm
(Link)
Nojaukt pieminekli šobrīd ir kā kompleksaina, par sevi pastāvēt nespējīga cilvēka neveikli mēģinājumi demonstrēt kaut kādu stingrību diskusijā, lai gan līdz tam visādos veidos parādījis mugurkaula trūkumu. Latvijas iedzīvotājiem, kuri paaudzēs pielūdz to stabu, tā ir neatņemama viņu identitātes, mitoloģijas sastāvdaļa. Šis viss nenovēršami izraisīs vēl lielāku pretīgumu pret neatkarīgu Latviju, naidu un radikalizāciju, man grūti tur pašlaik saskatīt pašcieņas aktu.
From:[info]asiize
Date:May 13th, 2022 - 09:13 pm
(Link)
Es nezinu par to “paaudzēs pielūdz”, daudzviet tiek minēts, ka masveida apmeklējumi sākušies pēc 2000.gada kaut kur, kad Kremlis organizētāk piegājis šai kampaņai, 90.gados esot bijis drīzāk bomžu skvēriņš. Protams, iznīcinot vietu, kur pulcēties izvarošanu attaisnotājiem, tie attaisnotāji nepazudīs no valsts virsmas, bet arī - droši nāciet, te mums visiem tāda vietiņa, kur kāškrustu nostalģijā pakavēties - neliekas pieņemami. Vai Tev liekas, ka pieminekļa publikai bija lojalitātes pret šo valsti potenciāls, ko tagad varētu zaudēt, izsaucot šo naida vilni?
From:[info]dute
Date:May 13th, 2022 - 11:29 pm
(Link)
Jā, visdrīzāk, ka 90. gados Uzvaras dienu īpaši nesvinēja nesenā PSRS sabrukuma dēļ, bet visa tā Tēvijas kara nostalģija gadu desmitiem cilvēkos bija uzkrāta un nekur tā vienkārši nezūd. Es nedomāju, ka ir bijis lojalitātes potenciāls, tieši otrādi, bet tas tā ir bijis visu šo laiku, un mēs to esam piecietuši, gribējuši būt toleranti, ignorējuši, neērta tēma, grūti demonstrēt izlēmību. Karš šo ir nokaitējis, un tieši tagad sākt jaukt nost pieminekli ļoti ticami var novest pie reālas vardarbības eskalācijas. Bet ceru, ka man nav taisnība.
From:(Anonymous)
Date:May 14th, 2022 - 02:36 pm
(Link)
Krievu nacisma atbalstītāji var vainot paši sevi. Paši eskalē, paši šķel, paši kurina naida ideoloģiju. Nebūs nekādascauklēšanās ar kara noziegumu faniem.
From:[info]divas_zosis
Date:May 13th, 2022 - 11:23 pm
(Link)
Latvijas vara un sabiedrība kādreiz nav pretīga? Varbūt astoņdesmito beigās.
Powered by Sviesta Ciba