Asiize

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
02:01 pm: Kur jūs lasāt ziņas? Tādas "tīras faktu ziņas", ne analīzes un komentārus? Kara sākumā sekoju Delfu tiešraidei, bet nu drusku noguru no tā, cik bieži tur ir "atvaļināts amerikāņu ģenerālis uzskata, ka atomkarš ir nenovēršams" tipa virsraksti. Arī tviterī tie miljons prognožu pavedieni "obligāti izlasiet šo 30 tvītu virteni, tur beidzot viss ir pateikts, kā ir/būs" man vairs nešķiet nekāds vērtīgais saturs. Kādreiz centos lasīt LSM, jo šķita, ka tur tā kā visam vajadzētu būt ok, bet tagad pēc tā "eksperts uzskata, ka nav genocīda" haja, kuram nespēju kārtīgi izsekot, arī to mediju tā droši negribas vērt vaļā. Sen atpakaļ, klātienes darba apstākļos, es lasīju tikai Letu, jo tā bija manā ieskatā diezgan tīra informācija, bet tur, protams, bija tikai nacionālās ziņas. Tagad redzu, ka Aidis Tomsons raksta, ka informācijas ieguvei pārslēdzies uz Telegram. Viņam tas droši vien saistīts arī ar to rantu ap sabiedrisko mediju, bet varbūt tiešām tie Telegram kanāli ir kaut kas labāks? Man nav pieredzes ar tiem. Lielajos starptautiskajos medijos liekas, ka šīs aktuālās ziņas aizvien vairāk, iespējams, izšķīst kādu citu globālo notikumu fonā un varētu nebūt pietiekami plaši reprezentētas. Vai arī šī ir tā pati kara noguruma vaina, nevis nepiemēroti ziņu kanāli.

Comments

[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:April 7th, 2022 - 02:49 pm
(Link)
Aivars Markots FB. viena ziņa dienā.
mans vīrs.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:April 7th, 2022 - 02:51 pm
(Link)
aljazeera, for no particular reason
[User Picture]
From:[info]siltavieta
Date:April 7th, 2022 - 03:07 pm
(Link)
Lsm un delfus
[User Picture]
From:[info]siltavieta
Date:April 7th, 2022 - 03:08 pm
(Link)
Es esmu vecs un nezinu kas ir telegram, kā tas strādā un izskatās :/
[User Picture]
From:[info]siltavieta
Date:April 7th, 2022 - 03:09 pm
(Link)
man pat nav vēl tiktoks, kur tad vēl telegram
From:[info]fedrs
Date:April 7th, 2022 - 04:07 pm
(Link)
euronews, cnn, bbc
From:[info]merkela
Date:April 7th, 2022 - 04:29 pm
(Link)
labākais (īsuma un aptveramības kontekstā), manuprāt, kas ir, - Майкл Наки un Руслан Левиев atskaites par katru dienu notikušo - https://www.youtube.com/c/MackNack

CIT twitter un tur arī links uz telegram - https://twitter.com/CITeam_ru?s=20&t=jd1BqslG-6ueHrVd7jor3w

From:[info]formica
Date:April 7th, 2022 - 05:47 pm
(Link)
"Faktu zinjas" briidii, kad taas ir pavisam svaigas, absoluutaa vairaakumaa ir ljoti pavirshas
Der skatiities avotus no kreisaa, labaa un videejaa rupora, saliidzinaat ("There's no such thing as unbiased news") un pieveerst iipashu uzmaniibu tam, par ko tie izvairaas rakstiit.

Rebel News
Rebel Capitalist
Jacobin
WION

Live reportaazhas à la Viva Frei ir vieniigais formaats, kas visticamaak raada notiekosho
Naakamais uzticamaakais avots vareetu buut profesionaalju diskusijas, kuraas no "jaunaakajaam "zinjaam" tiek atsijaatas propagandas pelavas (skat.: youtube FUTURE CONFLICT)
Viszemaakaa ticamiiba ir msm darbonju produkcijai
[User Picture]
From:[info]jim
Date:April 7th, 2022 - 08:33 pm
(Link)
ja par Ukrainu, tad var, piemēram, sekot New Voice of Ukraine ziņu dienestam, viņi taisa katrai dienai reportāžu ar faktiem, kas tiek dienas laikā papildināti. Piemēram, šodiena: https://english.nv.ua/nation/russians-intend-to-cut-evacuation-routes-from-luhansk-oblast-50231808.html
Powered by Sviesta Ciba