Asiize

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
01:40 pm: Rīga, 4.okt., LETA. Valdība šodien akceptēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātos grozījumus Izglītības likumā, kas paredz iespēju darba devējam nekavējoties izbeigt darba tiesiskās attiecības ar izglītības iestādes vadītāju vai pedagogu, ja tiek konstatēts, ka persona nav lojāla Latvijai un tās Satversmei, vai arī izglītojamam mācību procesā tiek veidota nepareiza attieksme pret sevi, citiem, darbu, dabu, kultūru, sabiedrību un valsti.

Comments

[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:October 4th, 2016 - 01:49 pm
(Link)
velk uz linča tiesu.
[User Picture]
From:[info]maya
Date:October 4th, 2016 - 01:51 pm
(Link)
Es gribētu zināt to cilvēku vārdus, kas šo grozījumu uzrakstīja.
[User Picture]
From:[info]svesinieks
Date:October 4th, 2016 - 02:18 pm
(Link)
Man šķiet, ka likumprojektam un anotācijai parakstus nereti liek ierēdņi, kas sagatavo projektu un/vai anotāciju, bet tas, šķiet, nav akmenī kalts:
http://tap.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40399962&mode=mk&date=2016-10-04

Bet tas jau nav svarīgi. Svarīgi, ka ir ļaudis, kas domā, ka tas ir "solis pareizajā virzienā" un, acīmredzot, viens no veidiem, kā veicināt jēgpilnu "attieksmi pret sevi, citiem, darbu, dabu, kultūru, sabiedrību un valsti", kas, protams, ir visai ironiski, jo nekas tā neviecina labu attieksmi, kā totalitārās nokrāsas regulējums. Piemīlīgi ir arī piesaukt "nacionālo drošību", kā vienu no argumentiem.

Tiesa gan anotācijā ir norādīts, ka gadījumi, par kuriem saņemti iesniegumi, kurus varētu attiecināt uz attiecīgajiem izglītības likuma pantiem ir gauži nedaudzi - ~2 iesniegumi gadā, kopš 2011.gada.
[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:October 4th, 2016 - 04:49 pm
(Link)
Zeme atveries!
From:[info]santech
Date:October 4th, 2016 - 09:12 pm
(Link)
Čekisti vnk nošāva nevēlamās personas. Kgan jā, turēja arī ieslodzījumā. Šis variants izskatās humānāks - tu esi tikai bez darba.
Powered by Sviesta Ciba